Browni Yapımı

3
EXE RANK

`~DeathGate~`

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
`~DeathGate~`
[attachment=o2386]

yemek_tarifinin_malzemeleri.jpg

• 2 yumurta (oda sıcaklığında)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı çay demi (Normal çay içermiş gibi su bardağının yarısını çay demi ile dolduruyoruz)
  • 3-4 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
Vişneli Dolgu İçin:
  • 1 su bardağı vişne
  • Yarım çorba kaşığı un
  • Yarım çorba kaşığı nişasta
  • 4-5 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
Ganaj İçin:
  • 150 ml sıvı krema
  • 150 gram sütlü çikolata
yemek_tarifi_hazirlanisi.png

Yumurtalar ve şeker 4 dakika boyunca çırpılır. Çay ve yağ eklenerek çırpmaya devam edilir. Diğer kalan tüm kuru malzemeler bir arada elenir ve karışıma eklenerek 1-2 dakika daha çırpılır. Yarısını geçmeyecek şekilde muffin kalıplarına dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir. (Kabarınca kürdanla pişip pişmediğine bakabilirsiniz.)
Vişne dolgusu için vişne suyu şeker ve nişasta/un bir tencereye konularak çırpma teli ile karıştırılır ve ocağa oturtulur. Orta ateşte devamlı karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir. Kaynadıktan sonra altı kapatılır ve vanilya eklenerek karıştırılır. Ilıkken muffinlerin içine sıkılır. Ben de dolgu aparatı vardı ben onu kullandım. Eğer yoksa muffinin içini bıçakla oyup öyle de koyabilirsiniz.

Ganaj için kremayı bir tencerede kaynayana kadar ısıtıp içine çikolataları koyuyorsunuz. Çikolatalar eriyene kadar sürekli karıştırıyorsunuz. Eridikten sonra altını söndürüp buzdolabında 2 saat bekletiyorsunuz. Çıkartınca mikserle çırpıyorsunuz, krema kıvamına geliyor.
[attachment=o2387][attachment=o2388][attachment=o2389][attachment=o2390]

Geri