Bostana

Faik Küçükali

Kullanıcı
Acemi üye 365-Gündür-Beraberiz! Çaylak Üye 5 Yıldır Beraberiz Bronz Üye 10 Yıldır Beraberiz Doğrulanmamış Hesap Silver Üye 15 Yıldır Beraberiz Gold Üye
4
Katılım
1 Mar 2009
Mesajlar
4,372
Tepkime puanı
0
Yaş
32
Ticaret - 0%
0   0   0


Tarif Ayrıntıları
Mutfağı :Türk
Türü :Salata
Pişirme Süresi :10-15 dk
Beslenme Tipi :Vejetaryen
Pişirme Şekli :pişirilmez
Zorluk :Kolay
Kişi Sayısı :2-4
----------------------
Tarif Malzemeleri
1/2 demet maydanoz
100 gr pırpırım (semizotu)
4-5 nane yaprağı
1 su bardağı koruk suyu (nar suyu da olabilir)
biraz tuz
1 adet salatalık
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
4 adet domates
------------------------
Tarifin Hazırlanışı
Vitamin yönünden çok zengin ve çok lezzetli bir salata çeşididir. Sebzeler yıkanır, ayıklanır ve kabukları soyulacak olanların kabukları soyulur. Bütün sebzeler çok ince doğranır. Tuz atılıp iyice ezilir. Koruk suyu veya nar suyu eklenir ve istenirse üzerlerine buz konup servis yapılır. Bostana genellikle çiğ köfte gibi acılı yemeklerle yenildiği gibi, Kebap ve Söğülme ile de yenilir.
 


 

 
Home Register Log In
Üst