Bm'nin Çözüm Arayışı Sonsuza Kadar Sürmez

3
EXE RANK

`~DeathGate~`

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
`~DeathGate~`
18959547283.jpg

Dışişleri Bakanı Davutoğlu BM'nin Suriye Özel Temsilcisi Brahimi'nin girişimleri için, "Bundan sonra başka inisiyatif yok" dedi. Esad'ın da kaçış planı için arayışlarda olduğu belirtiliyor
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı ikna etmek için 5'inci girişimi sürdüren BM Suriye Özel Temsilcisi Lahdar Brahimi'nin çabalarının artık son olması gerektiğini belirtti. Davutoğlu, Brahimi'ye 'kırmızı kart' gösterdi. Fas'ta yapılan Suriye Halkının Dostları Grubu'nun 4'üncü toplantısına katılan Davutoğlu, Esad'ı ikna çabalarının artık son olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Kaybedilen 1 saatten de 1 dakikadan da hepimiz sorumluyuz. Artık bir takvim içinde hareket etmeliyiz. Önce 9-10 ay süren ikili görüşmeler, ardından Arap Ligi, ardından Rus inisiyatifi, ardından Annan ve Brahimi. Bu inisiyatiflerin ardından, artık Suriye halkı tünelin sonunda bir ışık görmek istiyor. Takvim içinde yol alınmazsa belli yaptırımları öngören bir tutum alınması lazım. Önü açık ve aylarca sürecek bir yeni egzersize Suriye halkının tahammülü kalmadı. Bu son şans. Bundan sonra yeni bir inisiyatife başlanması söz konusu olmaz" diye konuştu. Davutoğlu, BM'nin Suriye içerisinde evlerinden olan 2 milyon insan için de yardım koridoru oluşturmasını istedi. 115 ülkenin temsilcilerinin bir araya geldiği Fas'ta insani yardım için düğmeye de basıldı. Bu yardım yerel komiteler aracılığıyla dağıtılacak. Bu yardımın dağıtılması için BM'den karar çıkartılmaya çalışılacak ancak bu olmazsa hedef Şam'a kadar uzanacak bir insani yardim koridorunun oluşturulması. Davutoğlu da, Rus muhatabıyla bu formül üzerinde temaslarda bulundu.

GÖRÜNEN KÖY KILAVUZ İSTEMEZ

Davutoğlu, Türkiye-Mısır ve İran arasında sürdürülen görüşmelere Rusya'nın da katılmasını istediklerini belirterek, "Rusya Devlet Başkanı Putin, 'yeni ve yaratıcı fikirler için çalışıyoruz' demişti. Bunlar Rusya'nın da bir çıkış yolu arayışında olduğunu gösteren ifadelerdi. Görünen köy kılavuz istemez diye bir tabir var. Bu tabir, Rusya ve diğer ülkeler için de geçerli" dedi. Ankara'ya gelen son bilgilere göre, muhalifler Şam Havaalanı'nı ele geçirmek üzere. Esad'ın yakın bir adamı da Ekvador, Brezilya ve Arjantin'e giderek olası kaçış planını masaya yatırdı. Son bilgilere göre Esad'ın Ekvador'a kaçması bekleniyor.

Geri