2
EXE RANK
FİREMAN ;
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 5 Ocak 2010
- Mesajlar
- 2,559
- Tepkime puanı
- 1
- Puanları
- 0
- Yaş
- 35
Tanımı: Yemek yenmesinin üzerinden uzun süre geçtiği halde
mide de bir kütle hissi ve karın derisinin sanki bir davul derisi gibi gerginleşmesidir
Nedenleri: Dişler tarafından iyice öğütülmemiş gıdayı yemek
yani çiğneyerek yemek yeme yerine
yutarak yemek yeme
mide ve bağırsaklarda birikmiş olan gaz
mide salgı bezlerinin yeteri kadar çalışmaması
gıda alındıktan sonra hemen dinlenmeye çekilmek gibi nedenler sıralanabilir
Öneriler: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı acı pelin katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez
sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı papatya katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez
sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı enginar yaprağı katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez
sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmışbir çay kaşığı geven katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez
sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı mercanköşk katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez
sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı anason katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez
sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı huş ağacı tomurcuğu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez
sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir
* Bir çorba kaşığı limon suyu ile bir çay kaşığı lavanta yağı iyice karıştırıldıktan sonra içilir
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı havlıcan katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez
sabah ve akşam oimak üzere birer çay fincanı içilir
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı nane katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez
sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir
* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı kişniş katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez
sabah ve akşam olmak üzere birer çay fincanı içilir
* Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oranında eğir kökü katılıp demlenmesi için on iki saat bekletildikten sonra
süzülerek ılıtılmak ıçm ıçı kaynar su tlolu olan bir başka kabın içine ihyana kadar bırakılıp ardından
günde iki kez birer çay fincanı içilir


Nedenleri: Dişler tarafından iyice öğütülmemiş gıdayı yemek






Öneriler: Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı acı pelin katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez


* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı papatya katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez


* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı enginar yaprağı katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez


* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmışbir çay kaşığı geven katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez


* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı mercanköşk katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez


* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı anason katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez


* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı huş ağacı tomurcuğu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez


* Bir çorba kaşığı limon suyu ile bir çay kaşığı lavanta yağı iyice karıştırıldıktan sonra içilir

* Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı havlıcan katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez


* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı nane katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez


* Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı kişniş katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra günde iki kez


* Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oranında eğir kökü katılıp demlenmesi için on iki saat bekletildikten sonra


