20
EXE RANK
OttoMaNs* ;яeiz
Fexe Kullanıcısı
- Web sitesi
- www.netbilgini.com
“Kulun, Allah’a en yakın olduğu an namazda secde anıdır.”
· “Allah, beş vakit namaz sayesinde günahları bağışlar.”
· “Fakirleri araştırıp bulunuz, görüp gözetiniz.”
· “Her kim eli dar olan boçluya kolaylık gösterirse, Allah da dünya ve ahirette ona kolaylık gösterir.”
· “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir.”
· “Aldatan bizden değildir.”
· “Kıskançlıktan kaçınınız. Çünkü ateşin odunları yakıp bitirdiği gibi kıskançlık da güzel işleri yer, bitirir.”
· “Kimse kimseye eziyet etmesin, kimse kimseye karşı böbürlenmesin. ( Büyüklük taslamasın”
· “Zandan çok sakınınz. Ayıpları araştırmayın, kusurları gözetmeyin, haset etmeyin, birbirinize sırt çevirmeyin; Ey Allah’ın Kulları! Kardeş olunuz.”
· “Allah’a yemin ederim ki iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de gereğince iman etmiş olmazsınız.”
· “Hiçbiriniz kendisi için istediği bir şeyi başkası için de istemedikçe iman etmiş olmaz.”
· “Bilgi Müslüman’ın yitik malıdır. Onu nerede bulursa alır.”
· “İlim isteği için yola çıkan kimse dönünceye kadar Allah yolundadır.”
· “Ey insanlar iyi biliniz ki Rabbiniz birdir. Bütün insanlar Adem’den, Adem ise topraktandır. Arab’ın Arap olmayana, bir yabancının da Arab’a; beyazın siyaha, siyahın da beyaza hiçbir üstünlüğü yoktur. Üstünlük Allah korkusu ve Allah sevgisindedir.”
· “Hiç şüphe yok ki ben de şakalaşır ve espri yaparım. Ancak bunu yaparken yalan bir şey söylemem.”
· “Müminlerin iman yönünden en üstünü ahlakı en güzel olanıdır.”
· “Müslüman, elinden ve dilinden herkesin emin olduğu kimsedir.”
· “Doğruluk iyiliğe, iyilik ise cennete ***ürür.”
· “Bana kimse arkadaşlarımdan birinden ( canımı sıkacak) bir şey getirmesin. Çünkü ben karşınıza, içimde hiçbir şey olmadan çıkmak istiyorum.”
· “Yalandan sakınınız. Çünkü yalan günaha, günah da cehenneme ***ürür.”
· “Sevdiklerinize, onları sevdiğinizi, söyleyin.”
· “Sarhoş edici her şey haramdır.”
· “Allah, temizdir, temizliği sever.”
· “Beş şey gelmeden önce beş şeyin değerini bilin: Ölümden önce yaşamın, hastalıktan önce sağlığın, işler çoğalmadan önce boş zamanın, ihtiyarlıktan önce gençliğin, yoksulluktan önce zenginliğin.”
· “Kim Allah’a ve Ahiret gününe inanıyorsa misafirine ikram etsin. Kim Allah’a ve ahiret gününe inanıyorsa komşusuna iyilik yapsın. Kim Allah’a ve ahiret gününe inanıyorsa ya güzel söz söylesin ya da sussun.”
· “Sizin en hayırlınız, ailesine karşı en iyi olanlarınızdır.”
· “Kimin küçük çocuğu varsa onun için çocuklaşsın.”
· “Cennet annelerin ayakları altındadır.”
· “Bana şunlar hakkında söz verin, ben de size cenneti
müjdeleyeyim:K onuştuğunuz zaman doğru konuşun.
Söz verdiğiniz zaman sözünüzü yerine getirin.
Size emanet edileni koruyun.”
· “İnsanlara merhamet etmeyene Allah da merhamet etmez.”
· “Sıla-i Rahim (akraba ile görüşmek ), akraba arasında sevgi üretir.”
· “İlim öğrenmek kadın erkek her Müslüman’a farzdır.”
· “İlim Çin’de de olsa arayınız.”
· “Kişinin yediği en hayırlı lokma, elinin emeği ile kazandığıdır.”
· “Allah’ım, Sıkıntı ve hüzünden, acizlik ve tembellikten, korkaklık ve cimrilikten sana sığınırım.”
· “Her canlı varlığa yapılan iyilik için bir ödül vardır.”
· “Kıyamet koparken bile sizden birinizin elinde bir fidan bulunur da kıyamet kopmadan bunu dikmeye gücü yeterse, mutlaka diksin, bırakmasın.”
· “Bir Müslüman bir ağaç diker de onda yetişenlerden bir insan yahut bir hayvan yerse muhakkak o yenilen şey, ağaç sahibi için sadakadır.”
· “Allah, beş vakit namaz sayesinde günahları bağışlar.”
· “Fakirleri araştırıp bulunuz, görüp gözetiniz.”
· “Her kim eli dar olan boçluya kolaylık gösterirse, Allah da dünya ve ahirette ona kolaylık gösterir.”
· “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir.”
· “Aldatan bizden değildir.”
· “Kıskançlıktan kaçınınız. Çünkü ateşin odunları yakıp bitirdiği gibi kıskançlık da güzel işleri yer, bitirir.”
· “Kimse kimseye eziyet etmesin, kimse kimseye karşı böbürlenmesin. ( Büyüklük taslamasın”
· “Zandan çok sakınınz. Ayıpları araştırmayın, kusurları gözetmeyin, haset etmeyin, birbirinize sırt çevirmeyin; Ey Allah’ın Kulları! Kardeş olunuz.”
· “Allah’a yemin ederim ki iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de gereğince iman etmiş olmazsınız.”
· “Hiçbiriniz kendisi için istediği bir şeyi başkası için de istemedikçe iman etmiş olmaz.”
· “Bilgi Müslüman’ın yitik malıdır. Onu nerede bulursa alır.”
· “İlim isteği için yola çıkan kimse dönünceye kadar Allah yolundadır.”
· “Ey insanlar iyi biliniz ki Rabbiniz birdir. Bütün insanlar Adem’den, Adem ise topraktandır. Arab’ın Arap olmayana, bir yabancının da Arab’a; beyazın siyaha, siyahın da beyaza hiçbir üstünlüğü yoktur. Üstünlük Allah korkusu ve Allah sevgisindedir.”
· “Hiç şüphe yok ki ben de şakalaşır ve espri yaparım. Ancak bunu yaparken yalan bir şey söylemem.”
· “Müminlerin iman yönünden en üstünü ahlakı en güzel olanıdır.”
· “Müslüman, elinden ve dilinden herkesin emin olduğu kimsedir.”
· “Doğruluk iyiliğe, iyilik ise cennete ***ürür.”
· “Bana kimse arkadaşlarımdan birinden ( canımı sıkacak) bir şey getirmesin. Çünkü ben karşınıza, içimde hiçbir şey olmadan çıkmak istiyorum.”
· “Yalandan sakınınız. Çünkü yalan günaha, günah da cehenneme ***ürür.”
· “Sevdiklerinize, onları sevdiğinizi, söyleyin.”
· “Sarhoş edici her şey haramdır.”
· “Allah, temizdir, temizliği sever.”
· “Beş şey gelmeden önce beş şeyin değerini bilin: Ölümden önce yaşamın, hastalıktan önce sağlığın, işler çoğalmadan önce boş zamanın, ihtiyarlıktan önce gençliğin, yoksulluktan önce zenginliğin.”
· “Kim Allah’a ve Ahiret gününe inanıyorsa misafirine ikram etsin. Kim Allah’a ve ahiret gününe inanıyorsa komşusuna iyilik yapsın. Kim Allah’a ve ahiret gününe inanıyorsa ya güzel söz söylesin ya da sussun.”
· “Sizin en hayırlınız, ailesine karşı en iyi olanlarınızdır.”
· “Kimin küçük çocuğu varsa onun için çocuklaşsın.”
· “Cennet annelerin ayakları altındadır.”
· “Bana şunlar hakkında söz verin, ben de size cenneti
müjdeleyeyim:K onuştuğunuz zaman doğru konuşun.
Söz verdiğiniz zaman sözünüzü yerine getirin.
Size emanet edileni koruyun.”
· “İnsanlara merhamet etmeyene Allah da merhamet etmez.”
· “Sıla-i Rahim (akraba ile görüşmek ), akraba arasında sevgi üretir.”
· “İlim öğrenmek kadın erkek her Müslüman’a farzdır.”
· “İlim Çin’de de olsa arayınız.”
· “Kişinin yediği en hayırlı lokma, elinin emeği ile kazandığıdır.”
· “Allah’ım, Sıkıntı ve hüzünden, acizlik ve tembellikten, korkaklık ve cimrilikten sana sığınırım.”
· “Her canlı varlığa yapılan iyilik için bir ödül vardır.”
· “Kıyamet koparken bile sizden birinizin elinde bir fidan bulunur da kıyamet kopmadan bunu dikmeye gücü yeterse, mutlaka diksin, bırakmasın.”
· “Bir Müslüman bir ağaç diker de onda yetişenlerden bir insan yahut bir hayvan yerse muhakkak o yenilen şey, ağaç sahibi için sadakadır.”