3
EXE RANK
`~DeathGate~`
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 23 Ağu 2012
- Mesajlar
- 3,549
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 31

- Kırmızı ve yeşil etli biber
- Süzme yoğurt
- Sarımsak
- Tuz
- Tereyağı
- Kırmızı toz biber
- Kızartmak için sıvı yağ

“Tatar” ismiyle bizim buralarda meşhur olan, çok basit ve lezzetli bir tarif. Ben Kale biberi diye bilinen etli biberden yaptım. Denizli’nin Kale ilçesinde yetiştiği için bu isimle anılır. Kalelilerin biber kızartmasına “tatar” demesiyle süregelmiştir.
Biberler yıkanır ve kurulanır. İrice doğranır. Daha sonra kızgın yağda kızartılır. Servis tabağına alınır. İlk sıcaklığı geçince üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Tereyağı kızdırılarak toz biber ile karıştırılır. Ve biber tatarının üzerinde gezdirilir.
..::Afiyet Olsun::..