Bezelye Kremalı Mercimek Mücveri

15
EXE RANK

-AUXERRE. `

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
15,286
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
-AUXERRE. `
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 40 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem 1 Su bardağı yeşil mercimek
6 Çorba kaşığı su
100 gr konserve bezelye
Yarım adet dolmalık biber
1 Çay kaşığı toz maya
3 Çorba kaşığı süzme yoğurt
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çay kaşığı kırmızı pulbiber
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Süsleme için :
1-2 Adet havuç

Hazırlanışı
446.jpg

  • Mercimeği bir gün önceden ıslatın.
  • Suyunu süzüp tuzlu suda haşlayın.
  • Tekrar suyunu süzüp 6 çorba kaşığı su ve doğranmış dolmalık biberle birlikte robotta ezin.
  • Maya, yoğurt ve 1 tutam tuzu ilave edin.
  • Bezelyeyi süzüp haşlayın.
  • Suyunu süzüp çatalla ezerek püre haline getirin.
  • Margarini tavada kızdırıp, kırmızı pulbiberi ilave edin.
  • Birkaç kez karıştırıp, 1 tutam tuz ve bezelye püresini ekleyin.
  • Kısık ateşte karıştırarak 1-2 dakika pişirip ateşten alın.
  • Sıvıyağı teflon tavada kızdırın.
  • Hazırladığınız mercimek püresininden kepçe kepçe alarak kızgın yağda kızartın.
  • Üzerlerini kaşıkla düzelterek 4-5 santim büyüklüğünde yuvarlak oluşturun ve çift taraflı kızartın.
  • Her birinin üzerine 1 çorba kaşığı dolusu bezelyeli karışımdan yerleştirin.
  • Kağıt havlu üzerine alıp, fazla yağını çektirin.
  • İnce uzun dilimlenmiş havuç çubuklarıyla süsleyerek servis yapın.
 
Geri
Üst