Kullanıcı










- Katılım
- 1 Mar 2009
- Mesajlar
- 4,372
- Beğeniler
- 0
- Favori Oyun
- Meslek
- Discord
- İsim


Tarif Ayrıntıları
Mutfağı :Türk
Türü :Sebze
Pişirme Süresi :20-25 dk
Pişirme Şekli :Fırın
Zorluk :Orta
Kişi Sayısı :2-4
--------------------
Tarif Malzemeleri
1 paket Knorr Beşamel Sos
1 ½ çay kaşığı Knorr Domatesli Soğanlı Çeşni
150 gr dana kıyma
3 adet orta boy patates (küp doğranmış)
1 adet bostan patlıcan (2 cm kalınlığında dilimlenmiş)
1 yemek kaşığı salça
3 adet domates kabuksuz (yemeklik doğranmış)
1 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
3 ¾ su bardağı soğuk süt
------------------------------------
Tarifin Hazırlanışı
Geniş bir teflon tavada kıyma renk değiştirene kadar yaklaşık 2-3 dakika kavrulduktan sonra üzerine Knorr Domatesli Soğanlı Çeşni,patates,salça,domates ve su ilave ederek kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirilir.
Ayrı bir tavada zeytinyağı kızdırılır ve patlıcanların her iki tarafı altın sarısı oluncaya kadar kızartılarak kağıt havlunun üzerine çıkartılır.
Kızaran patlıcanlar bir sıra borcama dizilerek üzerine kıymalı patates karışımı ilave edilir.
Son olarak geriye kalan patlıcanlarla patatesli karışımın üzeri kapatılır ve soğuk sütle pişirilmiş beşamel sos dökülür. Daha sonra 180 derece ıstılmış fırında 20-25 dakika fırınlayarak servis edilir.
Afiyet olsun...
Mutfağı :Türk
Türü :Sebze
Pişirme Süresi :20-25 dk
Pişirme Şekli :Fırın
Zorluk :Orta
Kişi Sayısı :2-4
--------------------
Tarif Malzemeleri
1 paket Knorr Beşamel Sos
1 ½ çay kaşığı Knorr Domatesli Soğanlı Çeşni
150 gr dana kıyma
3 adet orta boy patates (küp doğranmış)
1 adet bostan patlıcan (2 cm kalınlığında dilimlenmiş)
1 yemek kaşığı salça
3 adet domates kabuksuz (yemeklik doğranmış)
1 su bardağı su
1 çay bardağı zeytinyağı
3 ¾ su bardağı soğuk süt
------------------------------------
Tarifin Hazırlanışı
Geniş bir teflon tavada kıyma renk değiştirene kadar yaklaşık 2-3 dakika kavrulduktan sonra üzerine Knorr Domatesli Soğanlı Çeşni,patates,salça,domates ve su ilave ederek kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirilir.
Ayrı bir tavada zeytinyağı kızdırılır ve patlıcanların her iki tarafı altın sarısı oluncaya kadar kızartılarak kağıt havlunun üzerine çıkartılır.
Kızaran patlıcanlar bir sıra borcama dizilerek üzerine kıymalı patates karışımı ilave edilir.
Son olarak geriye kalan patlıcanlarla patatesli karışımın üzeri kapatılır ve soğuk sütle pişirilmiş beşamel sos dökülür. Daha sonra 180 derece ıstılmış fırında 20-25 dakika fırınlayarak servis edilir.
Afiyet olsun...
