Beşamel Sos..

15
EXE RANK

-AUXERRE. `

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
15,286
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
-AUXERRE. `
Malzemeler : [size=small]
ikonnokta.gif
3 çorba kaşığı yağ
ikonnokta.gif
6 çorba kaşığı elenmiş un
ikonnokta.gif
2 su bardağı süt ( kaynatılmış sonra ılıtılmış)
ikonnokta.gif
1 adet küçük karanfilli soğan (üzerine bir diş karanfil saplanmış)
[/SIZE]
Hazırlanışı : [size=small]Yağı kalın tabanlı bir tencerede hafif ateşte eritin. Unu ilave edip, karıştırın. Birkaç dakika, yine hafif ateşte, rengi değişmeden pişirin. Isıtılmış sütü azar azar ilave edip pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar çırpma teliyle ya da tahta bir kaşıkla karıştırın. Karanfil saplanmış soğanı da içine katın. [/SIZE]
[size=small]Yaklaşık 30 dakika pişirin. Bu sürenin sonunda soğanı içinden çıkarıp sosu tel süzgeçten geçirin. Sosu hemen kullanmayıp bir kenara kaldıracak olursanız, soğumaya başladığında üstünde bir kabuk oluşur. Üstünün kabuk bağlamaması için üzerini, ayrıca eritilmiş yağdan ince bir tabaka ile kaplayın. [/SIZE]
 
Geri
Üst