'bayram Hediyesi'

4
EXE RANK

~ k u k L a `

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
~ k u k L a `
Time dergisi, ABD yönetiminin yeni yıl öncesinde aldığı, Türkiye'de sınıra iki Patriot konuşlandırma kararı için "Türkiye'ye bayram hediyesi" değerlendirmesini yaptı
Obama yönetiminin, yılın son günlerinde Türkiye'ye iki Patriot füze bataryası gönderme kararı, "Türkiye'ye bayram hediyesi" yorumuna yol açtı. Time dergisi, ABD'nin Türkiye'yi Suriye'den atılabilecek füzelere karşın korumak amacıyla 2 Patriot bataryası ve 400 kadar asker göndereceğine dikkat çektiği haberinde "Türkiye'ye bayram hediyesi, bataryalar dahil" başlığını kullandı. Atılan adım için "askeri açıdan anlamlı bir hareketten çok kapısında bela olan bir NATO ortağına yardım meselesidir" diyen dergi, Suriye'de isyan 40 bin kişinin ölümüne yol açarken ABD'nin Esad'ı devirmek isteyenlere yardım amacıyla pek az şey yaptığını savundu. Dergi, ABD'nin bataryalarının Türkiye'nin güneydoğusuna ulaşmasının zaman alacağını ve Pentagon yetkililerinin 3 haftalık zaman diliminden söz ettiklerini belirtirken "Pentagon'da hiç kimse, Suriye'nin artan biçimde kuşatma altındaki güçlü adamının o kadar uzun bir süre iktidarda kalıp kalmayacağını bilmiyor" dedi. ABD, Almanya ve Hollanda'nın Patriot gönderme kararını bir TV kanalında değerlendiren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal ise, bataryaların Suriye'deki gelişmelerin Türkiye'yi tehdit etmesinden dolayı konuşlandırılacağını söyledi. İstikrarsız bir ortamda, Türkiye'nin savunmasını güçlendirmesi kadar doğru bir şey olamayacağını vurgulayan Ünal, "Biz, caydırıcılığımızı kuvvetlendirmek istedik. Bu sistemlerin mütecaviz amaçları yoktur. Ayrıca, diğer bir amacımız da bu sistemlerle Suriye'deki vahşetin azaltılmasına katkıda bulunmaktır. Bu konuda Türk askeri yetkililer, yerlerin belirlenmesi konusunda çalışmalarını sürdürmektedir" dedi.

'AÇLIK SIKINTISI ÇEKİLİYOR'
Suriye'de öldürüldüğü anlaşılan insan sayısının 40 binin üzerinde, yerlerinden edilen insan sayısının 2 milyon 500 bin olduğunu ve ülkede ciddi bir açlık sorunu yaşandığını ifade eden Ünal, şöyle devam etti: "Uluslararası camia farkında değil ama ciddi bir açlık söz konusu. 10 milyon kişinin gıdaya erişiminde ciddi bir sıkıntı var. Maalesef durum bu kadar kötü."

Geri