Bayram Baklavası tarifi

`korkunc` `FENA`

Kullanıcı
Acemi üye 365-Gündür-Beraberiz! Çaylak Üye 5 Yıldır Beraberiz Bronz Üye 10 Yıldır Beraberiz Doğrulanmamış Hesap Silver Üye Gold Üye Platin Üye
10
Katılım
6 Kas 2010
Mesajlar
28,252
Tepkime puanı
0
Yaş
33
Ticaret - 0%
0   0   0


Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Bir subardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım limon
  • Bir paket vanilya
  • Bir paket kabartma tozu
  • 3 yumurta
  • Alabildiği kadar un
Baklava yapıldıktan sonra

  • 2 paket margarin
Şerbet için

  • 2 kilo şeker
  • 2kilo su
  • Yarım limon
Hazırlanışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edelim. Bu hamuru 12 parçaya bölelim. Her parcayı 10 eşit şekilde fındık büyüklüğünde yuvarlaklar elde edelim. Bu yuvarlakları nişasta unu ile açalım. Bir çay tabağı büyüklüğünde 10 taneyi üst üste koyalım. Açılmış nışastası bol olsun. Sonra büyük açalım.konuyu forumdasnet çaldım. Tepsiye koyalım ve üzerine ceviz serpelim. Bu işlem 12 kez yapılacak sonra keselim. Üzerine erimiş 2 adet margarini dökelim ve fırına sürelim. Yaklaşık 40- 45 dakika fırını açmadan pişirelim. Sonra üzerine gazete koyalım 1.5 saatte düşük ayarda pişirelim. Sonra şerbeti hazırlayalım .2kilo şeker 2 kilo su yarım limonu koyalım tencereyeforumdas.netkaynatalım.şerbet kıvama gelirken bu arada baklavamız soğusun. Tatlı soğuk serbet sıcak olacak serbet kıvama gelince tatlının üzerıne dökelim .4 saat sonra tatlımız tadını çekecek yenebilecek kıvama gelecektir.
 


 

 
Home Register Log In
Üst