Baş Ağrısına Bitkisel Çözümler

2
EXE RANK

FİREMAN ;

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
5 Ocak 2010
Mesajlar
2,559
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Yaş
35
FİREMAN ;
baş ağrısını kesen şifalı bitkiler - baş ağrılarının bitkilerle tedavisi - baş ağrısı için bitki çayları - bitkilerle baş ağrısı tedavisi
ZEYTİN AĞACI Z***I: Zeytin ağacı püsünden günde 3-4 defa 0
virgul.gif
50 gr içilir
nokta.gif


ZUFA OTU: 1 bardak kaynar su ya
virgul.gif
3 gr yaprak konur
virgul.gif
10 dk bekle tilir
virgul.gif
günde 3 defa 1 bardak içilir
nokta.gif


ÇADIR UŞAĞI REÇİNESİ: Çadır uşağı reçinesinden günde 0
virgul.gif
5-2 gr hap halinde kullanılır
nokta.gif
Günde 1-2 gr bir miktar bal ve arpa suyu ile alınır
nokta.gif


BÜYÜK TEŞBİH AĞACI: Büyük teşbih ağacının çiçekleri koklanır
nokta.gif


YABANİ HARDAL TOHUMU: Yabani hardal tohumu kaynatılır
virgul.gif
buharı teneffüs edilir
nokta.gif
(Baştaki her türlü ağrıyı geçirir)

SU ZAMBAĞI: 1 bardak kaynar suya
virgul.gif
2-10 gr kök konur
virgul.gif
10 dk bekletilir
virgul.gif
günde 2-3 bardak içilir
nokta.gif
Su zambağı yağı gülyağı ve sirke ile karıştırılır
virgul.gif
başa sürülür
nokta.gif


SÜRİNCAN (GÜZ ACI ÇİĞDEMİ): Güz acı çiğdemi çiçekleri koklanır
nokta.gif


ŞAHTERE OTU: 1 bardak kay nar suya
virgul.gif
10 gr bitki konur
virgul.gif
10 dk bekletilir
virgul.gif
günde 2-3 bardak içilir
nokta.gif


ZENCEFİL: 1 bardak kaynar su ya
virgul.gif
yarım çay kaşığı toz zencefil konur
virgul.gif
10 dk bekletilir
virgul.gif
günde 3 bardak içilir
nokta.gif


Toz zencefilden günde 3 defa yarım-bir çay kaşığı şekerle yenilir
nokta.gif
Zencefil kökü kaynatılır
virgul.gif
3-4 bar dak içilir
nokta.gif


OĞULOTU: 1 bardak kaynar su ya
virgul.gif
4-10 gr bitki konur
virgul.gif
10 dk bekletilir
virgul.gif
günde 3 bardak içilir
nokta.gif
Bitki toz haline getirilir
virgul.gif
günde 3-4 defa 1-4 gr içilir
nokta.gif
Tohumu toz haline getirilir
virgul.gif
gün de 3 defa 3 gr içilir
nokta.gif
Taze bitki sıkılır
virgul.gif
suyundan yarım fincan içilir
nokta.gif


TAŞ ANASONU: 1 bardak kay nar suya
virgul.gif
10 gr kök konur
virgul.gif
10 dk bekletilir
virgul.gif
1 günde birkaç defada tüketilir
nokta.gif


TIBBI KOKULU YONCA TOHUMU: Tohumlar kaynatılır
virgul.gif
suyu gülsuyu ve sirke ile başa sürülür
nokta.gif


LAHANA: Lahana yaprakları hafif yumuşatılır
virgul.gif
şakaklara konulur
nokta.gif


Lahana yaprakları ezilir
virgul.gif
üzerine sirke damlatılır
virgul.gif
bununla alın üzerine ve boyuna masaj yapılır
nokta.gif


LAVANTA YAĞI: Lavanta yağın dan günde 3-4 damla 1 kesme şekerle alınır
nokta.gif


1 bardak kaynar suya
virgul.gif
8-10 gr lavanta çiçeği konur
virgul.gif
10 dk bekletilir
virgul.gif
günde 3-4 bardak içilir
nokta.gif
(Asa bi baş ağrısında)

Lavanta yağından 5 damla avuç içine damlatılır
virgul.gif
bununla alın üzerine ve boyuna masaj yapılır
nokta.gif


HABBÜLLEZIZ: Habbülleziz yumruları gıda olarak yenilir
nokta.gif


HEMAME: Hemame kaynatılır
virgul.gif
suyu ile şakaklar ovulur
nokta.gif


HlND BAKLASI: Hind baklası yaprakları kaynatılır
virgul.gif
suyundan 40-50 gr içilir
nokta.gif


Yapraklar toz haline getirilir
virgul.gif
4 gr içilir
nokta.gif
Meyveleri gıda olarak yenilir
nokta.gif


LİMON OTU: 1 bardak kaynar suya
virgul.gif
4-6 gr bitki konur
virgul.gif
10 dk bekletilir
virgul.gif
günde 2-3 bardak içilir
nokta.gif


SİNAMEKİ: Sinameki 50 gr
virgul.gif
günlük 45 gr
virgul.gif
damlasakızı 45 gr
virgul.gif
şeker 50 gr toz haline getirilip karıştırılır
virgul.gif
gece yatarken 8 gr içilir
nokta.gif


KARANFİL: Toz karanfil
virgul.gif
enfiye ile karıştırılır
virgul.gif
günde 3-4 defa buruna çekilir
nokta.gif


DEFNE TOHUMU: 20 adet def ne tohumu toz haline getirilir
virgul.gif
4 kaşık balla macun yapılır
nokta.gif
Sabah aç karna gece yatarken 1 ceviz büyüklüğünde yenilir
nokta.gif
Defne tohumu
virgul.gif
defne yaprağı 1 miktar suda 20 dk kaynatılır
virgul.gif
bu su ile kına hazırlanıp başa yakılır
nokta.gif
Defne yağı ağrıyan başa sürülür
nokta.gif
Defne tohumu toz haline getiri lir
virgul.gif
günde 5 gr
virgul.gif
balla yenilir
nokta.gif


SOĞAN: Soğan ezilir
virgul.gif
üzerine 5-10 damla sirke damlatılır
virgul.gif
lapa halinde alına sarılır
nokta.gif


KIL (KAOLEN) : Kil lapa haline getirilir
virgul.gif
boyuna sarılır
nokta.gif


PATATES: Patates ince dilimler haline getirilir
virgul.gif
üzerine tuz veya sirke konulup alına sarılır
nokta.gif


NANE: 1 bardak kaynar suya
virgul.gif
8-10 gr bitki konur
virgul.gif
10 dk bekletilir
virgul.gif
sabah-akşam birer bardak içilir
nokta.gif


ANASON: 1 bardak kaynar suya
virgul.gif
2-4 gr anason konur
virgul.gif
10 dk bekletilir
virgul.gif
günde 2-3 bardak içilir
nokta.gif


KAHVE: Kahve pişirilir
virgul.gif
buharı teneffüs edilir
nokta.gif
Kahve kavrulup koklanır
nokta.gif


TERE TOHUMU: Tere tohumu toz haline getirilir
virgul.gif
balla macun yapılır
nokta.gif
Aç karna 10 gr yenilir
nokta.gif


KINA: Kına ile tuzsuz tereyağı eritilir
virgul.gif
mayi haline getirilir
virgul.gif
bu runa damlatılır (baştaki iltihabı ve cerahati giderir)
nokta.gif


ACI BADEM YAĞI: Acı badem yağı baş ağrısını kesici olarak su veya meşrubat içerisinde alınır
nokta.gif


SEMİZOTU: Semizotu suyu çıkarılır
virgul.gif
sirke ile yapılmış bal şerbeti ile karıştırılıp içilir
nokta.gif


ÇÖREKOTU: Çörekotu toz hali-(Terbiyeden-Yoksunum)-ne getirilir
virgul.gif
lapa yapılır
nokta.gif
Başa sarı lır
nokta.gif


BADEM YAĞI: Badem yağı sirke ile karıştırılır
virgul.gif
eller bununla ovulursa baş ağrısını giderir
nokta.gif


YASEMİN: Yasemini koklamak balgamdan
virgul.gif
yelden
virgul.gif
sevdadan olan baş ağrılarını giderir
nokta.gif
(Devamlı terleyen kimseler için zararlıdır) Baş ağrısı yapar
nokta.gif


BAK: Kabak sıkılır
virgul.gif
suyu buruna çekilir
nokta.gif


MİNE ÇİÇEĞİ: 1 bardak kaynar suya
virgul.gif
8-10 gr bitki konur
virgul.gif
10 dk bekletilir
virgul.gif
çay gibi içilir
nokta.gif


EĞİR OTU RUHU:
nokta.gif
Eğir oturu hu ile yüz ve boyuna masaj yapılır
nokta.gif


YAVŞAN OTU: 1 bardak kaynar suya
virgul.gif
1 tatlı kaşığı bitki konur
virgul.gif
10 dk bekletilir
virgul.gif
günde 3-4 bardak içilir
nokta.gif


Taze bitki sıkılır
virgul.gif
suyundan günde 40-60 gr içilir
nokta.gif


BİBERİYE: 30 gr
virgul.gif
limon kabuğu
virgul.gif
20 gr biberiye
virgul.gif
30 gr oğulotu yap rağı karıştırılır
virgul.gif
1 bardak kaynar suya
virgul.gif
5-10 gr konur
virgul.gif
10 dk bekle tilir
virgul.gif
günde 2-3 fincan içilir
nokta.gif
1 bardak kaynar suya
virgul.gif
10-20 gr bitki konur
virgul.gif
10 dk bekletilir
virgul.gif
gün de 2-3 bardak içilir
nokta.gif
Biberiye toz haline getirilir
virgul.gif
gün de 3 defa 1-4 gr içilir
nokta.gif
Biberiye yağı 3 damla şekerle alı nır
nokta.gif


IHLAMUR: 20 gr ıhlamur
virgul.gif
40 gr kedi otu kökü
virgul.gif
20 gr lavanta çiçeği
virgul.gif
20 gr oğulotu yaprağı karıştırılır
virgul.gif
1 bardak kaynar suya
virgul.gif
5-10 gr konur
virgul.gif
10 dk bekletilir
virgul.gif
günde 2-3 fincan içilir
nokta.gif


Ihlamur çiçeklerinden elde edilen ıhlamur ruhi ile başa masaj yapılır
nokta.gif


KARABAŞ OTU: 1 bardak kay nar suya
virgul.gif
5-10 gr ufalanmış bitki konur
virgul.gif
10 dk bekletilir
virgul.gif
günde 3-4 bardak içilir
nokta.gif


Karabaş otu toz haline getirilir
virgul.gif
balla macun yapılıp yenilir
nokta.gif


ANASON: Anason yakılır
virgul.gif
tütsüsü yapılır
nokta.gif


KANTARON: Kantaron kaynatılır
virgul.gif
suyuna sirke ilave edilip başa sürülür
nokta.gif


PAPATYA: 1 bardak kaynar suya
virgul.gif


2 gr bitki konur
virgul.gif
10 dk bekletilir
virgul.gif
günde 2 bardak içilir
nokta.gif
Papatya ya ğı başa sürülür
nokta.gif


NANE YAPRAĞI: Nane yaprakları ezilir
nokta.gif
(Yelden ve soğuktan olan) baş ağrısında lapa halinde alına konulur
nokta.gif


HAVLUCAN TOZU: 1 bardak kaynar suya
virgul.gif
yarım çay kaşığı havlıcan konur
virgul.gif
10 dk bekletilir
virgul.gif
günde 2-3 bardak içilir
nokta.gif
Havlucan tozundan günde 3 defa yarım çay kaşığı şekerle yenilir
nokta.gif


HAVLUCAN KÖKÜ: Havlucan kökü çay gibi kaynatılır
virgul.gif
günde 2-
3 bardak içilir
nokta.gif


KEKİK YAĞI: Günde 2-3 damla kekikyağı şekerle alınır
nokta.gif
1 bardak kaynar suya
virgul.gif
2 gr kekik konur
virgul.gif
5 dk bekletilir
virgul.gif
günde 2-3 bardak içilir
nokta.gif
(Asabi baş ağrısın da)
nokta.gif


ÇÖREKOTU: Çörekotu suya ıslatılır
virgul.gif
sonra kurutulur
virgul.gif
toz haline getirilir
virgul.gif
enfiye gibi çekilir
nokta.gif


ÇÖREKOTU YAĞI: Çörekotu yağı soğuktan meydana gelen baş ağrılarında başa sürülür
nokta.gif


ÇÖREKOTU TOHUMU: Çöre kotu yakılır
virgul.gif
dumanı ile tütsü ya pılır
nokta.gif


Çörekotu toz halinde getirilir
virgul.gif
de vamlı koklanır
nokta.gif


SÖĞÜT YAPRAĞI
virgul.gif
DAL KABU ĞU
virgul.gif
KÖKÜ: 1 bardak suya
virgul.gif
10-20 gr ufalanmış kabuk
virgul.gif
kök yaprak konur
virgul.gif
10 dk kaynatılır
virgul.gif
günde 2-3 bardak içilir
nokta.gif
(Safradan ileri ge len baş ağrılarında)

ÜZERLİK TOHUMU: 300 gr to hum 5 kilo üzüm sırası ile 2 kilo kalıncaya kadar kaynatılır
virgul.gif
bu su dan her gün 500 gr içilir ve 1 ay devam edilir
nokta.gif


1 bardak kaynar suya
virgul.gif
4-10 gr to hum veya ince kıyılmış kök ko nur
virgul.gif
10 dk bekletilir
virgul.gif
günde 2 bar dak içilir
nokta.gif


Tohumlar hafif kavrulur
virgul.gif
toz ha line getirilir
virgul.gif
günde 2 defa 5 gr içilir
nokta.gif


UDlHlNDİ: Udihindi toz haline getirilir
virgul.gif
çok az miktarda buruna çekilir
nokta.gif


Udihindi toz haline getirilir
virgul.gif
gün de 3 defa 1 çay kaşığı soğuk su ile içilir
nokta.gif


SARIMSAK: Bir miktar sarımsak ezilir
virgul.gif
alın ve şakaklara konulur
nokta.gif
YAVŞAN OTU: 1 bardak kaynar suya
virgul.gif
1 tatlı kaşığı bitki konur
virgul.gif
10 dk bekletilir
virgul.gif
günde 3-4 bardak içilir
nokta.gif


Taze bitki sıkılır
virgul.gif
suyundan 40-60 gr içilir
nokta.gif


HATMİ KÖKÜ-YAPRAĞI: 1 bardak suya
virgul.gif
20 gr kök konur
virgul.gif
5 dk kaynatılır
virgul.gif
balla tatlandırılır
virgul.gif
günde 1 bardak içilir
nokta.gif
Yaprakları da aynı maksatla kullanılır
nokta.gif


AYVADANA: Ayvadana kaynatı lır
virgul.gif
lapa halinde başa konulur ve ya suyu ile baş yıkanır
nokta.gif


ŞEFTALİ ÇEKİRDEĞİ YAĞI: Şeftali çekirdeği yağı şakaklara sürülür
nokta.gif


ALIÇ-YEMİŞEN: 1 bardak kay nar suya
virgul.gif
20 gr ezilmiş meyve ko nur
virgul.gif
10 dk bekletilir
virgul.gif
günde 2-3 bardak ve daha fazlası içilebilir
nokta.gif
Taze meyveler sıkılır
virgul.gif
elde edilen suyu şekerle tatlandırılıp içilir
nokta.gif


ANDIZ OTU KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya
virgul.gif
4-10 gr kök konur
virgul.gif
10 dk bekletilir
virgul.gif
günde 2-3 bar dak içilir
nokta.gif


Andız otu kökleri toz haline geti rilir
virgul.gif
günde 2-10 gr içilir
nokta.gif


ADAM OTU KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya
virgul.gif
2 gr kök konur
virgul.gif
10 dk bekletilir
virgul.gif
günde 1-2 bardak içilir
nokta.gif
Kökler toz haline getirilir
virgul.gif
günde 3 defa 0
virgul.gif
20 gr içilir
nokta.gif
Kökler kaynatılır
virgul.gif
lapa haline ge tirilir
virgul.gif
başa konulur
nokta.gif
Kaynatılan suyundan buruna çekilir
nokta.gif


BAKLA TOHUMU: Bakla tohu mu dış kabuğu çıkartılır
virgul.gif
2'ye bö lünür
virgul.gif
alına yapıştırılır
nokta.gif


GELİNCİK ÇİÇEĞİ: Taze gelin cik çiçekleri sıkılır
virgul.gif
sirke ile karış tırılıp başa sürülür
nokta.gif


GÜL: Gül yaprakları selvi kozala-ğıyla kaynatılır
virgul.gif
elde edilen su ba şa ve yüze sürülür
nokta.gif
Kaynatılan bu sudan balla tatlan dırılıp içilir
nokta.gif


KAFUR: Kafur toz haline getiri lir
virgul.gif
gül suyu ile karıştırılır
virgul.gif
başa sürülür
nokta.gif
(Hararetten olan ağrılar da)
nokta.gif


10 kafur
virgul.gif
8-10 adet aspirin
virgul.gif
kekik yağı içinde eritilir
virgul.gif
başa boyuna masaj yapılır
nokta.gif


Kafur 10 gr aspirin 10 adet 100 gr ispirtoda eritilir
virgul.gif
başa boyuna masaj yapılır
nokta.gif


Kafur 20 gr pelesenk yağı 100 gr
virgul.gif
solucan yağı 50 gr
virgul.gif
balık yağı 20 gr
virgul.gif
çörekotu yağı 50 gr
virgul.gif
defne yağı 50 gr ispirto 20 gr
virgul.gif
saf zeytinyağı 65 gr birlikte karıştırılır
virgul.gif
her türlü ağrıda kullanılır
nokta.gif


KARABİBER : Günde 0
virgul.gif
05-2 gr karabiber
virgul.gif
günde 3 çay kaşığı tar çınla içilir
nokta.gif


KATRAN KÖPÜĞÜ (ÇAM KATRANI): 5 gr katran köpüğü bir miktar mesteki sakızı ile içilir
nokta.gif
Katran köpüğü yalnız sürüldü ğünde de faydalı olur
nokta.gif
Günde 5 gr katran köpüğü bal şerbeti ile içilir
nokta.gif


KEDİ OTU KÖKÜ: Taze kedi otu kökü ezilir
virgul.gif
lapa halinde alına konulur
nokta.gif


1 bardak kaynar suya
virgul.gif
4-12 gr kök konur
virgul.gif
10 dk bekletilir
virgul.gif
günde 3 bardak yemeklerden önce soğuk olarak içilir
nokta.gif


YASEMİN ÇİÇEĞİ (ADİ YASE MİN): 1 bardak kaynar suya
virgul.gif
10 gr çiçek konur
virgul.gif
10 dk bekletilip içilir
nokta.gif


LİMON: 1 bardak suya
virgul.gif
1 limon sıkılır
virgul.gif
içine bir miktar kahve karıştırılıp içilir
nokta.gif


MARUL: Taze marul yaprakla rından 3-5 adet yenilir
nokta.gif
Marul salatası sirke ile yenilirse safradan meydana gelen baş ağrı sını keser
nokta.gif


Marul tohumu toz haline getiri lir
virgul.gif
lapa yapılır
virgul.gif
başa sarılır
nokta.gif


MENEKŞE: Baş ağrılarında menekşe koklanır
nokta.gif


MİNE ÇİÇEĞİ: 1 bardak kaynar suya
virgul.gif
10 gr bitki konur
virgul.gif
10 dk bekletilir
virgul.gif
çay gibi içilir
nokta.gif


MİSK: Misk toz haline getirilir
virgul.gif
safran ile karıştırılır
virgul.gif
enfiye gibi buruna çekilir
nokta.gif
(Soğuktan mey dana gelen baş ağrılarında)
nokta.gif
Misk enfiye şeklinde buruna çekilir
nokta.gif


NOHUT: Nohut haşlanarak yenilir
nokta.gif


ARDIÇ TOHUMU: Ardıç tohumları ezilir
virgul.gif
sirke içerisinde bir müddet bekletilir
virgul.gif
içerisine bir bez batırılıp alına sarılır
nokta.gif
PAZI: Pazı haşlanıp süzülür
virgul.gif
su yuna bir miktar gül yağı konur
virgul.gif
bu su ile baş ovulur
nokta.gif
(Müzmin ağrıda)

SEMİZOTU: Semizotu lapa hali ne getirilir
virgul.gif
başa konulur
nokta.gif


SERVÎ KOZALAĞI: 1 bardak su ya
virgul.gif
10 gr kozalak konur
virgul.gif
20 dk kaynatılır
virgul.gif
suyu gülsuyu ve balla karıştırılır
virgul.gif
başa sürülür
nokta.gif


KiŞNİŞ: 1 bardak kaynar suya
virgul.gif
6 gr kişniş konur
virgul.gif
10 dk bekletilir
virgul.gif
günde 3 defa 1 bardak içilir
nokta.gif
Kişniş toz halinde günde 3 defa 0
virgul.gif
5-1 gr içilir
nokta.gif


ÇUHA ÇİÇEĞİ KÖKÜ: 1 bardak suya
virgul.gif
4-6 gr ince kıyılmış kök ve ya çiçek konur
virgul.gif
10 dk bekletilir
virgul.gif
günde 2-3 bardak içilir
nokta.gif


YARPUZ: 1 bardak kaynar suya
virgul.gif
8-10 gr yarpuz konur
virgul.gif
10 dk bekletilir
virgul.gif
günde 2-3 bardak içilir
nokta.gif


GÜMÜŞ DÜĞME: 1 bardak suya
virgul.gif
4-10 gr çiçek konur
virgul.gif
5-10 dk kaynatılır
virgul.gif
günde 2-3 bardak içilir
nokta.gif


TIBBI KESTERE: 1 bardak kay nar suya
virgul.gif
2 gr ufalanmış bitki konur
virgul.gif
soğuyunca süzülür
virgul.gif
günde 4 defa 1 kaşık içilir
nokta.gif

 
Geri
Üst