2
EXE RANK
FİREMAN ;
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 5 Ocak 2010
- Mesajlar
- 2,559
- Tepkime puanı
- 1
- Puanları
- 0
- Yaş
- 35
baş ağrısını kesen şifalı bitkiler - baş ağrılarının bitkilerle tedavisi - baş ağrısı için bitki çayları - bitkilerle baş ağrısı tedavisi
ZEYTİN AĞACI Z***I: Zeytin ağacı püsünden günde 3-4 defa 0
50 gr içilir
ZUFA OTU: 1 bardak kaynar su ya
3 gr yaprak konur
10 dk bekle tilir
günde 3 defa 1 bardak içilir
ÇADIR UŞAĞI REÇİNESİ: Çadır uşağı reçinesinden günde 0
5-2 gr hap halinde kullanılır
Günde 1-2 gr bir miktar bal ve arpa suyu ile alınır
BÜYÜK TEŞBİH AĞACI: Büyük teşbih ağacının çiçekleri koklanır
YABANİ HARDAL TOHUMU: Yabani hardal tohumu kaynatılır
buharı teneffüs edilir
(Baştaki her türlü ağrıyı geçirir)
SU ZAMBAĞI: 1 bardak kaynar suya
2-10 gr kök konur
10 dk bekletilir
günde 2-3 bardak içilir
Su zambağı yağı gülyağı ve sirke ile karıştırılır
başa sürülür
SÜRİNCAN (GÜZ ACI ÇİĞDEMİ): Güz acı çiğdemi çiçekleri koklanır
ŞAHTERE OTU: 1 bardak kay nar suya
10 gr bitki konur
10 dk bekletilir
günde 2-3 bardak içilir
ZENCEFİL: 1 bardak kaynar su ya
yarım çay kaşığı toz zencefil konur
10 dk bekletilir
günde 3 bardak içilir
Toz zencefilden günde 3 defa yarım-bir çay kaşığı şekerle yenilir
Zencefil kökü kaynatılır
3-4 bar dak içilir
OĞULOTU: 1 bardak kaynar su ya
4-10 gr bitki konur
10 dk bekletilir
günde 3 bardak içilir
Bitki toz haline getirilir
günde 3-4 defa 1-4 gr içilir
Tohumu toz haline getirilir
gün de 3 defa 3 gr içilir
Taze bitki sıkılır
suyundan yarım fincan içilir
TAŞ ANASONU: 1 bardak kay nar suya
10 gr kök konur
10 dk bekletilir
1 günde birkaç defada tüketilir
TIBBI KOKULU YONCA TOHUMU: Tohumlar kaynatılır
suyu gülsuyu ve sirke ile başa sürülür
LAHANA: Lahana yaprakları hafif yumuşatılır
şakaklara konulur
Lahana yaprakları ezilir
üzerine sirke damlatılır
bununla alın üzerine ve boyuna masaj yapılır
LAVANTA YAĞI: Lavanta yağın dan günde 3-4 damla 1 kesme şekerle alınır
1 bardak kaynar suya
8-10 gr lavanta çiçeği konur
10 dk bekletilir
günde 3-4 bardak içilir
(Asa bi baş ağrısında)
Lavanta yağından 5 damla avuç içine damlatılır
bununla alın üzerine ve boyuna masaj yapılır
HABBÜLLEZIZ: Habbülleziz yumruları gıda olarak yenilir
HEMAME: Hemame kaynatılır
suyu ile şakaklar ovulur
HlND BAKLASI: Hind baklası yaprakları kaynatılır
suyundan 40-50 gr içilir
Yapraklar toz haline getirilir
4 gr içilir
Meyveleri gıda olarak yenilir
LİMON OTU: 1 bardak kaynar suya
4-6 gr bitki konur
10 dk bekletilir
günde 2-3 bardak içilir
SİNAMEKİ: Sinameki 50 gr
günlük 45 gr
damlasakızı 45 gr
şeker 50 gr toz haline getirilip karıştırılır
gece yatarken 8 gr içilir
KARANFİL: Toz karanfil
enfiye ile karıştırılır
günde 3-4 defa buruna çekilir
DEFNE TOHUMU: 20 adet def ne tohumu toz haline getirilir
4 kaşık balla macun yapılır
Sabah aç karna gece yatarken 1 ceviz büyüklüğünde yenilir
Defne tohumu
defne yaprağı 1 miktar suda 20 dk kaynatılır
bu su ile kına hazırlanıp başa yakılır
Defne yağı ağrıyan başa sürülür
Defne tohumu toz haline getiri lir
günde 5 gr
balla yenilir
SOĞAN: Soğan ezilir
üzerine 5-10 damla sirke damlatılır
lapa halinde alına sarılır
KIL (KAOLEN) : Kil lapa haline getirilir
boyuna sarılır
PATATES: Patates ince dilimler haline getirilir
üzerine tuz veya sirke konulup alına sarılır
NANE: 1 bardak kaynar suya
8-10 gr bitki konur
10 dk bekletilir
sabah-akşam birer bardak içilir
ANASON: 1 bardak kaynar suya
2-4 gr anason konur
10 dk bekletilir
günde 2-3 bardak içilir
KAHVE: Kahve pişirilir
buharı teneffüs edilir
Kahve kavrulup koklanır
TERE TOHUMU: Tere tohumu toz haline getirilir
balla macun yapılır
Aç karna 10 gr yenilir
KINA: Kına ile tuzsuz tereyağı eritilir
mayi haline getirilir
bu runa damlatılır (baştaki iltihabı ve cerahati giderir)
ACI BADEM YAĞI: Acı badem yağı baş ağrısını kesici olarak su veya meşrubat içerisinde alınır
SEMİZOTU: Semizotu suyu çıkarılır
sirke ile yapılmış bal şerbeti ile karıştırılıp içilir
ÇÖREKOTU: Çörekotu toz hali-(Terbiyeden-Yoksunum)-ne getirilir
lapa yapılır
Başa sarı lır
BADEM YAĞI: Badem yağı sirke ile karıştırılır
eller bununla ovulursa baş ağrısını giderir
YASEMİN: Yasemini koklamak balgamdan
yelden
sevdadan olan baş ağrılarını giderir
(Devamlı terleyen kimseler için zararlıdır) Baş ağrısı yapar
BAK: Kabak sıkılır
suyu buruna çekilir
MİNE ÇİÇEĞİ: 1 bardak kaynar suya
8-10 gr bitki konur
10 dk bekletilir
çay gibi içilir
EĞİR OTU RUHU:
Eğir oturu hu ile yüz ve boyuna masaj yapılır
YAVŞAN OTU: 1 bardak kaynar suya
1 tatlı kaşığı bitki konur
10 dk bekletilir
günde 3-4 bardak içilir
Taze bitki sıkılır
suyundan günde 40-60 gr içilir
BİBERİYE: 30 gr
limon kabuğu
20 gr biberiye
30 gr oğulotu yap rağı karıştırılır
1 bardak kaynar suya
5-10 gr konur
10 dk bekle tilir
günde 2-3 fincan içilir
1 bardak kaynar suya
10-20 gr bitki konur
10 dk bekletilir
gün de 2-3 bardak içilir
Biberiye toz haline getirilir
gün de 3 defa 1-4 gr içilir
Biberiye yağı 3 damla şekerle alı nır
IHLAMUR: 20 gr ıhlamur
40 gr kedi otu kökü
20 gr lavanta çiçeği
20 gr oğulotu yaprağı karıştırılır
1 bardak kaynar suya
5-10 gr konur
10 dk bekletilir
günde 2-3 fincan içilir
Ihlamur çiçeklerinden elde edilen ıhlamur ruhi ile başa masaj yapılır
KARABAŞ OTU: 1 bardak kay nar suya
5-10 gr ufalanmış bitki konur
10 dk bekletilir
günde 3-4 bardak içilir
Karabaş otu toz haline getirilir
balla macun yapılıp yenilir
ANASON: Anason yakılır
tütsüsü yapılır
KANTARON: Kantaron kaynatılır
suyuna sirke ilave edilip başa sürülür
PAPATYA: 1 bardak kaynar suya
2 gr bitki konur
10 dk bekletilir
günde 2 bardak içilir
Papatya ya ğı başa sürülür
NANE YAPRAĞI: Nane yaprakları ezilir
(Yelden ve soğuktan olan) baş ağrısında lapa halinde alına konulur
HAVLUCAN TOZU: 1 bardak kaynar suya
yarım çay kaşığı havlıcan konur
10 dk bekletilir
günde 2-3 bardak içilir
Havlucan tozundan günde 3 defa yarım çay kaşığı şekerle yenilir
HAVLUCAN KÖKÜ: Havlucan kökü çay gibi kaynatılır
günde 2-
3 bardak içilir
KEKİK YAĞI: Günde 2-3 damla kekikyağı şekerle alınır
1 bardak kaynar suya
2 gr kekik konur
5 dk bekletilir
günde 2-3 bardak içilir
(Asabi baş ağrısın da)
ÇÖREKOTU: Çörekotu suya ıslatılır
sonra kurutulur
toz haline getirilir
enfiye gibi çekilir
ÇÖREKOTU YAĞI: Çörekotu yağı soğuktan meydana gelen baş ağrılarında başa sürülür
ÇÖREKOTU TOHUMU: Çöre kotu yakılır
dumanı ile tütsü ya pılır
Çörekotu toz halinde getirilir
de vamlı koklanır
SÖĞÜT YAPRAĞI
DAL KABU ĞU
KÖKÜ: 1 bardak suya
10-20 gr ufalanmış kabuk
kök yaprak konur
10 dk kaynatılır
günde 2-3 bardak içilir
(Safradan ileri ge len baş ağrılarında)
ÜZERLİK TOHUMU: 300 gr to hum 5 kilo üzüm sırası ile 2 kilo kalıncaya kadar kaynatılır
bu su dan her gün 500 gr içilir ve 1 ay devam edilir
1 bardak kaynar suya
4-10 gr to hum veya ince kıyılmış kök ko nur
10 dk bekletilir
günde 2 bar dak içilir
Tohumlar hafif kavrulur
toz ha line getirilir
günde 2 defa 5 gr içilir
UDlHlNDİ: Udihindi toz haline getirilir
çok az miktarda buruna çekilir
Udihindi toz haline getirilir
gün de 3 defa 1 çay kaşığı soğuk su ile içilir
SARIMSAK: Bir miktar sarımsak ezilir
alın ve şakaklara konulur
YAVŞAN OTU: 1 bardak kaynar suya
1 tatlı kaşığı bitki konur
10 dk bekletilir
günde 3-4 bardak içilir
Taze bitki sıkılır
suyundan 40-60 gr içilir
HATMİ KÖKÜ-YAPRAĞI: 1 bardak suya
20 gr kök konur
5 dk kaynatılır
balla tatlandırılır
günde 1 bardak içilir
Yaprakları da aynı maksatla kullanılır
AYVADANA: Ayvadana kaynatı lır
lapa halinde başa konulur ve ya suyu ile baş yıkanır
ŞEFTALİ ÇEKİRDEĞİ YAĞI: Şeftali çekirdeği yağı şakaklara sürülür
ALIÇ-YEMİŞEN: 1 bardak kay nar suya
20 gr ezilmiş meyve ko nur
10 dk bekletilir
günde 2-3 bardak ve daha fazlası içilebilir
Taze meyveler sıkılır
elde edilen suyu şekerle tatlandırılıp içilir
ANDIZ OTU KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya
4-10 gr kök konur
10 dk bekletilir
günde 2-3 bar dak içilir
Andız otu kökleri toz haline geti rilir
günde 2-10 gr içilir
ADAM OTU KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya
2 gr kök konur
10 dk bekletilir
günde 1-2 bardak içilir
Kökler toz haline getirilir
günde 3 defa 0
20 gr içilir
Kökler kaynatılır
lapa haline ge tirilir
başa konulur
Kaynatılan suyundan buruna çekilir
BAKLA TOHUMU: Bakla tohu mu dış kabuğu çıkartılır
2'ye bö lünür
alına yapıştırılır
GELİNCİK ÇİÇEĞİ: Taze gelin cik çiçekleri sıkılır
sirke ile karış tırılıp başa sürülür
GÜL: Gül yaprakları selvi kozala-ğıyla kaynatılır
elde edilen su ba şa ve yüze sürülür
Kaynatılan bu sudan balla tatlan dırılıp içilir
KAFUR: Kafur toz haline getiri lir
gül suyu ile karıştırılır
başa sürülür
(Hararetten olan ağrılar da)
10 kafur
8-10 adet aspirin
kekik yağı içinde eritilir
başa boyuna masaj yapılır
Kafur 10 gr aspirin 10 adet 100 gr ispirtoda eritilir
başa boyuna masaj yapılır
Kafur 20 gr pelesenk yağı 100 gr
solucan yağı 50 gr
balık yağı 20 gr
çörekotu yağı 50 gr
defne yağı 50 gr ispirto 20 gr
saf zeytinyağı 65 gr birlikte karıştırılır
her türlü ağrıda kullanılır
KARABİBER : Günde 0
05-2 gr karabiber
günde 3 çay kaşığı tar çınla içilir
KATRAN KÖPÜĞÜ (ÇAM KATRANI): 5 gr katran köpüğü bir miktar mesteki sakızı ile içilir
Katran köpüğü yalnız sürüldü ğünde de faydalı olur
Günde 5 gr katran köpüğü bal şerbeti ile içilir
KEDİ OTU KÖKÜ: Taze kedi otu kökü ezilir
lapa halinde alına konulur
1 bardak kaynar suya
4-12 gr kök konur
10 dk bekletilir
günde 3 bardak yemeklerden önce soğuk olarak içilir
YASEMİN ÇİÇEĞİ (ADİ YASE MİN): 1 bardak kaynar suya
10 gr çiçek konur
10 dk bekletilip içilir
LİMON: 1 bardak suya
1 limon sıkılır
içine bir miktar kahve karıştırılıp içilir
MARUL: Taze marul yaprakla rından 3-5 adet yenilir
Marul salatası sirke ile yenilirse safradan meydana gelen baş ağrı sını keser
Marul tohumu toz haline getiri lir
lapa yapılır
başa sarılır
MENEKŞE: Baş ağrılarında menekşe koklanır
MİNE ÇİÇEĞİ: 1 bardak kaynar suya
10 gr bitki konur
10 dk bekletilir
çay gibi içilir
MİSK: Misk toz haline getirilir
safran ile karıştırılır
enfiye gibi buruna çekilir
(Soğuktan mey dana gelen baş ağrılarında)
Misk enfiye şeklinde buruna çekilir
NOHUT: Nohut haşlanarak yenilir
ARDIÇ TOHUMU: Ardıç tohumları ezilir
sirke içerisinde bir müddet bekletilir
içerisine bir bez batırılıp alına sarılır
PAZI: Pazı haşlanıp süzülür
su yuna bir miktar gül yağı konur
bu su ile baş ovulur
(Müzmin ağrıda)
SEMİZOTU: Semizotu lapa hali ne getirilir
başa konulur
SERVÎ KOZALAĞI: 1 bardak su ya
10 gr kozalak konur
20 dk kaynatılır
suyu gülsuyu ve balla karıştırılır
başa sürülür
KiŞNİŞ: 1 bardak kaynar suya
6 gr kişniş konur
10 dk bekletilir
günde 3 defa 1 bardak içilir
Kişniş toz halinde günde 3 defa 0
5-1 gr içilir
ÇUHA ÇİÇEĞİ KÖKÜ: 1 bardak suya
4-6 gr ince kıyılmış kök ve ya çiçek konur
10 dk bekletilir
günde 2-3 bardak içilir
YARPUZ: 1 bardak kaynar suya
8-10 gr yarpuz konur
10 dk bekletilir
günde 2-3 bardak içilir
GÜMÜŞ DÜĞME: 1 bardak suya
4-10 gr çiçek konur
5-10 dk kaynatılır
günde 2-3 bardak içilir
TIBBI KESTERE: 1 bardak kay nar suya
2 gr ufalanmış bitki konur
soğuyunca süzülür
günde 4 defa 1 kaşık içilir
ZEYTİN AĞACI Z***I: Zeytin ağacı püsünden günde 3-4 defa 0


ZUFA OTU: 1 bardak kaynar su ya




ÇADIR UŞAĞI REÇİNESİ: Çadır uşağı reçinesinden günde 0



BÜYÜK TEŞBİH AĞACI: Büyük teşbih ağacının çiçekleri koklanır

YABANİ HARDAL TOHUMU: Yabani hardal tohumu kaynatılır


SU ZAMBAĞI: 1 bardak kaynar suya






SÜRİNCAN (GÜZ ACI ÇİĞDEMİ): Güz acı çiğdemi çiçekleri koklanır

ŞAHTERE OTU: 1 bardak kay nar suya




ZENCEFİL: 1 bardak kaynar su ya




Toz zencefilden günde 3 defa yarım-bir çay kaşığı şekerle yenilir



OĞULOTU: 1 bardak kaynar su ya










TAŞ ANASONU: 1 bardak kay nar suya




TIBBI KOKULU YONCA TOHUMU: Tohumlar kaynatılır


LAHANA: Lahana yaprakları hafif yumuşatılır


Lahana yaprakları ezilir



LAVANTA YAĞI: Lavanta yağın dan günde 3-4 damla 1 kesme şekerle alınır

1 bardak kaynar suya




Lavanta yağından 5 damla avuç içine damlatılır


HABBÜLLEZIZ: Habbülleziz yumruları gıda olarak yenilir

HEMAME: Hemame kaynatılır


HlND BAKLASI: Hind baklası yaprakları kaynatılır


Yapraklar toz haline getirilir



LİMON OTU: 1 bardak kaynar suya




SİNAMEKİ: Sinameki 50 gr





KARANFİL: Toz karanfil



DEFNE TOHUMU: 20 adet def ne tohumu toz haline getirilir










SOĞAN: Soğan ezilir



KIL (KAOLEN) : Kil lapa haline getirilir


PATATES: Patates ince dilimler haline getirilir


NANE: 1 bardak kaynar suya




ANASON: 1 bardak kaynar suya




KAHVE: Kahve pişirilir



TERE TOHUMU: Tere tohumu toz haline getirilir



KINA: Kına ile tuzsuz tereyağı eritilir



ACI BADEM YAĞI: Acı badem yağı baş ağrısını kesici olarak su veya meşrubat içerisinde alınır

SEMİZOTU: Semizotu suyu çıkarılır


ÇÖREKOTU: Çörekotu toz hali-(Terbiyeden-Yoksunum)-ne getirilir



BADEM YAĞI: Badem yağı sirke ile karıştırılır


YASEMİN: Yasemini koklamak balgamdan




BAK: Kabak sıkılır


MİNE ÇİÇEĞİ: 1 bardak kaynar suya




EĞİR OTU RUHU:


YAVŞAN OTU: 1 bardak kaynar suya




Taze bitki sıkılır


BİBERİYE: 30 gr















IHLAMUR: 20 gr ıhlamur








Ihlamur çiçeklerinden elde edilen ıhlamur ruhi ile başa masaj yapılır

KARABAŞ OTU: 1 bardak kay nar suya




Karabaş otu toz haline getirilir


ANASON: Anason yakılır


KANTARON: Kantaron kaynatılır


PAPATYA: 1 bardak kaynar suya

2 gr bitki konur




NANE YAPRAĞI: Nane yaprakları ezilir


HAVLUCAN TOZU: 1 bardak kaynar suya





HAVLUCAN KÖKÜ: Havlucan kökü çay gibi kaynatılır

3 bardak içilir

KEKİK YAĞI: Günde 2-3 damla kekikyağı şekerle alınır






ÇÖREKOTU: Çörekotu suya ıslatılır




ÇÖREKOTU YAĞI: Çörekotu yağı soğuktan meydana gelen baş ağrılarında başa sürülür

ÇÖREKOTU TOHUMU: Çöre kotu yakılır


Çörekotu toz halinde getirilir


SÖĞÜT YAPRAĞI







ÜZERLİK TOHUMU: 300 gr to hum 5 kilo üzüm sırası ile 2 kilo kalıncaya kadar kaynatılır


1 bardak kaynar suya




Tohumlar hafif kavrulur



UDlHlNDİ: Udihindi toz haline getirilir


Udihindi toz haline getirilir


SARIMSAK: Bir miktar sarımsak ezilir






Taze bitki sıkılır


HATMİ KÖKÜ-YAPRAĞI: 1 bardak suya






AYVADANA: Ayvadana kaynatı lır


ŞEFTALİ ÇEKİRDEĞİ YAĞI: Şeftali çekirdeği yağı şakaklara sürülür

ALIÇ-YEMİŞEN: 1 bardak kay nar suya






ANDIZ OTU KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya




Andız otu kökleri toz haline geti rilir


ADAM OTU KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya











BAKLA TOHUMU: Bakla tohu mu dış kabuğu çıkartılır



GELİNCİK ÇİÇEĞİ: Taze gelin cik çiçekleri sıkılır


GÜL: Gül yaprakları selvi kozala-ğıyla kaynatılır



KAFUR: Kafur toz haline getiri lir




10 kafur




Kafur 10 gr aspirin 10 adet 100 gr ispirtoda eritilir


Kafur 20 gr pelesenk yağı 100 gr







KARABİBER : Günde 0



KATRAN KÖPÜĞÜ (ÇAM KATRANI): 5 gr katran köpüğü bir miktar mesteki sakızı ile içilir



KEDİ OTU KÖKÜ: Taze kedi otu kökü ezilir


1 bardak kaynar suya




YASEMİN ÇİÇEĞİ (ADİ YASE MİN): 1 bardak kaynar suya



LİMON: 1 bardak suya



MARUL: Taze marul yaprakla rından 3-5 adet yenilir


Marul tohumu toz haline getiri lir



MENEKŞE: Baş ağrılarında menekşe koklanır

MİNE ÇİÇEĞİ: 1 bardak kaynar suya




MİSK: Misk toz haline getirilir





NOHUT: Nohut haşlanarak yenilir

ARDIÇ TOHUMU: Ardıç tohumları ezilir






SEMİZOTU: Semizotu lapa hali ne getirilir


SERVÎ KOZALAĞI: 1 bardak su ya





KiŞNİŞ: 1 bardak kaynar suya






ÇUHA ÇİÇEĞİ KÖKÜ: 1 bardak suya




YARPUZ: 1 bardak kaynar suya




GÜMÜŞ DÜĞME: 1 bardak suya




TIBBI KESTERE: 1 bardak kay nar suya



