9
EXE RANK
Z1rT
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 26 Kas 2009
- Mesajlar
- 9,190
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
- Web sitesi
- www.netbilgini.net
1,5 kg bardak eriği (ikiye bölünüp çekirdekleri çıkarılmış)
1+1/4 bardak su
6 su bardağı toz şeker
Bardak[COLOR=#660033] erik[/COLOR]lerini ve suyu, büyük bir tencereye koyup yüksek ateşte kaynatınız. Kaynayınca ateşi kısarak 20 dakika, bardak[COLOR=#660033] erik[/COLOR]leri yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Şekeri katıp eriyene kadar karıştırınız. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika, reçel koyulaşana kadar kaynatınız. (Koyulaşma kıv***** anlamak için reçelden bir kaşıkla biraz alıp bir tabağa koyarak soğumasını bekleyiniz. Soğuyunca parmağınızla dokunduğunuzda reçelin üstü büzülüyorsa hazır demektir. Hâlâ gevşekse, tencereyi yeniden ateşe oturtup ara sıra da kontrol ederek kaynatmaya devam etmek gerekir.) Reçel koyulaşınca tencereyi ateşten indirip delikli bir kaşıkla üstündeki köpüğü alınız. Reçeli temiz, kuru ve ısıtılmış kavanozlara boşaltınız. Kapaklarını sıkıca kapatıp serin ve kuru bir yerde saklayınız.
1+1/4 bardak su
6 su bardağı toz şeker
Bardak[COLOR=#660033] erik[/COLOR]lerini ve suyu, büyük bir tencereye koyup yüksek ateşte kaynatınız. Kaynayınca ateşi kısarak 20 dakika, bardak[COLOR=#660033] erik[/COLOR]leri yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Şekeri katıp eriyene kadar karıştırınız. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika, reçel koyulaşana kadar kaynatınız. (Koyulaşma kıv***** anlamak için reçelden bir kaşıkla biraz alıp bir tabağa koyarak soğumasını bekleyiniz. Soğuyunca parmağınızla dokunduğunuzda reçelin üstü büzülüyorsa hazır demektir. Hâlâ gevşekse, tencereyi yeniden ateşe oturtup ara sıra da kontrol ederek kaynatmaya devam etmek gerekir.) Reçel koyulaşınca tencereyi ateşten indirip delikli bir kaşıkla üstündeki köpüğü alınız. Reçeli temiz, kuru ve ısıtılmış kavanozlara boşaltınız. Kapaklarını sıkıca kapatıp serin ve kuru bir yerde saklayınız.