Bardak erİĞİ reÇelİ

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Z1rT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
9
EXE RANK

Z1rT

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
26 Kas 2009
Mesajlar
9,190
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Web sitesi
www.netbilgini.net
Z1rT
1,5 kg bardak eriği (ikiye bölünüp çekirdekleri çıkarılmış)
1+1/4 bardak su
6 su bardağı toz şeker

Bardak[COLOR=#660033] erik[/COLOR]lerini ve suyu, büyük bir tencereye koyup yüksek ateşte kaynatınız. Kaynayınca ateşi kısarak 20 dakika, bardak[COLOR=#660033] erik[/COLOR]leri yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Şekeri katıp eriyene kadar karıştırınız. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika, reçel koyulaşana kadar kaynatınız. (Koyulaşma kıv***** anlamak için reçelden bir kaşıkla biraz alıp bir tabağa koyarak soğumasını bekleyiniz. Soğuyunca parmağınızla dokunduğunuzda reçelin üstü büzülüyorsa hazır demektir. Hâlâ gevşekse, tencereyi yeniden ateşe oturtup ara sıra da kontrol ederek kaynatmaya devam etmek gerekir.) Reçel koyulaşınca tencereyi ateşten indirip delikli bir kaşıkla üstündeki köpüğü alınız. Reçeli temiz, kuru ve ısıtılmış kavanozlara boşaltınız. Kapaklarını sıkıca kapatıp serin ve kuru bir yerde saklayınız.
 
Geri
Üst