Bamya Çorbası Tarifi

3
EXE RANK

`~DeathGate~`

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
23 Ağu 2012
Mesajlar
3,549
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
`~DeathGate~`
[attachment=o2559]

yemek_tarifinin_malzemeleri.jpg

  • 100 gr çiçek bamya
  • 200 gr küçük doğranmış kuşbaşı et
  • 1 orta boy soğan
  • 1 kaşık biber salçası
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • Tuz
  • Limon
yemek_tarifi_hazirlanisi.png

Bamyaları iplerinden ayırmadan üzerinde olan tüycüklerden ve bıyıklarından kevgirde ovalayarak temizliyoruz. Tencerede kaynayan suya salıyoruz ve yaklaşık 6-7 dakika haşlıyoruz. Başka bir tencerede etlerimizi yağsız ve susuz olarak kavuruyoruz. Kavrulan etlere sıvı yağı ve soğanları ilave edip biraz daha kavurduktan sonra salçamızı ekliyoruz. Kaynamış suyumuzu ilave edip yaklaşık 15 dakika kısık ateşte çorbamızı kaynatıyoruz. Haşlanmış bamyalarımızı iplerinden çıkarıp kaynayan çorbaya ilave ediyoruz. Tuzunu ilave ediyoruz. 20 ile 30 dakikada çorba hazır oluyor (Ben biraz diri sevdiğim için 20 dakika yetiyor). Servis esnasında limonu isteğe bağlı olarak ilave ediyoruz. Afiyet olsun…
Not: Kuru çiçek bamyayı aktarlarda bulabilirsiniz.
 
Geri
Üst