Ballı Yoğurtlu Armut Tatlısı

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
[FONT=&quot]MALZEMELER[/FONT]
[FONT=&quot]2 orta boy armut[/FONT]
[FONT=&quot]1 büyük su bardağı yoğurt[/FONT]
[FONT=&quot]1 tatlı kaşığı bal[/FONT]
[FONT=&quot]1 tatlı kaşığı tarçın[/FONT]
[FONT=&quot]1 yemek kaşığı dolusu iri çekilmiş ceviz[/FONT]
[FONT=&quot]1 yemek kaşığı ince kıyılmış Antep fıstığı[/FONT]
[FONT=&quot]1 çay bardağı su[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]YAPILIŞI[/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Armutları yıkadıktan sonra kabuklarını çok ince, zar gibi soyup ortadan ikiye kesin. Sap ve çekirdekli kısımları çıkarın. [/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]12 İnce dilime ayırın. Tarçın serpip armutlar yumuşayınca kadar pişirin. Soğumaya bırakın.[/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Yoğurdu balla karıştırıp pürüzsüz hale getirin ve servis kaselerine eşit olarak paylaştırın. [/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Armut dilimlerini ballı yoğurdun üzerine yerleştirin. [/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Pişme suyunu her kaseye, armutların üzerine dağıtarak ekleyin. [/FONT]
·[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Ceviz ve Antep fıstığını kaselere paylaştırarak servis yapın.[/FONT]
 
Geri
Üst