Ballı Krep

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
Malzemeler – 5 Kişilik


Yarım kilo light (%50 yağlı) süt
4,5 yemek kaşığı tam buğday unu veya kepekli un
1 çay kaşığı tuz
2 yumurta
Her bir krep içinde 1 tatlı kaşığı bal

Yapılışı



Sütü derin bir kaseye boşaltın. Yumurtaları sütün içine kırıp çok iyi çırpın. Daha sonra unu ve tuzu ekleyip pütürsüz olacak şekilde karıştırıp krep hamuru yapın. Blenderden de geçirebilirsiniz.
Geniş bir teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar zeytinyağı döküp peçete ile tavaya yağı yayarak fazla yağı da almış olursunuz. Orta ateşte iyice ısınan tavaya kepçe yardımıyla yaptığınız karışımdan 1 kepçe dolusu krep hamurundan dökün. Lavaş inceliğinde olacak şekilde tavayı sallayarak kalınlığını ayarlayabilirsiniz. Bir tarafı piştikten sonra spatula yardımıyla çevirerek diğer tarafını da pişirin. Kasedeki karışım bitene kadar tekrarlayın. Daha sonra üzerine bal sürerek dürüm şekline getirip servis yapabilirsiniz.

Not : Kilo vermek isteyenler ballı krebin kalorisini azaltmak için bal yerine pekmez veya tatlandırıcı ile yapılmış marmelat kullanabilirler.
 
Geri
Üst