15
EXE RANK
-AUXERRE. `
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 1 Ara 2009
- Mesajlar
- 15,286
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 40 dk.Kaç Kişilik 8Yöntem 1 Su bardağı tozşeker
1 Su bardağı su
14 Çorba kaşığı margarin
5 Çorba kaşığı bal
1 Kutu (350 gr) yulaf ezmesi
1 Su bardağı iri dövülmüş fındık
1 Su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 Su bardağı kabuksuz kabak çekirdeği
Hazırlanışı
1 Su bardağı su
14 Çorba kaşığı margarin
5 Çorba kaşığı bal
1 Kutu (350 gr) yulaf ezmesi
1 Su bardağı iri dövülmüş fındık
1 Su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 Su bardağı kabuksuz kabak çekirdeği
Hazırlanışı
- Şekeri ve suyu bir tencereye aktarın.
- Şurup haline gelene dek kaynatın ve soğumaya bırakın.
- Hazırladığınız şuruba eritilmiş margarini ve 5 çorba kaşığı balı ekleyin.
- Yulaf ezmesini, 1 su bardağı fındık, ceviz ve kabak çekirdeğini ekleyip, karıştırın.
- Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın.
- Hazırladığınız ballı karışımı kalınlığı 1 santim olacak şekilde tepsiye yayın.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında altın sarısı bir renk alana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika bekletin.
- Dilediğiniz boyutlarda çubuk şeklinde kesip, servis yapın.