Ballı Gevrek

15
EXE RANK

-AUXERRE. `

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
15,286
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
-AUXERRE. `
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 40 dk.Kaç Kişilik 8Yöntem 1 Su bardağı tozşeker
1 Su bardağı su
14 Çorba kaşığı margarin
5 Çorba kaşığı bal
1 Kutu (350 gr) yulaf ezmesi
1 Su bardağı iri dövülmüş fındık
1 Su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 Su bardağı kabuksuz kabak çekirdeği

Hazırlanışı
  • Şekeri ve suyu bir tencereye aktarın.
  • Şurup haline gelene dek kaynatın ve soğumaya bırakın.
  • Hazırladığınız şuruba eritilmiş margarini ve 5 çorba kaşığı balı ekleyin.
  • Yulaf ezmesini, 1 su bardağı fındık, ceviz ve kabak çekirdeğini ekleyip, karıştırın.
  • Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın.
  • Hazırladığınız ballı karışımı kalınlığı 1 santim olacak şekilde tepsiye yayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında altın sarısı bir renk alana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika bekletin.
  • Dilediğiniz boyutlarda çubuk şeklinde kesip, servis yapın.
 
Geri
Üst