Balkabaklı Etimek Tatlısı

3
EXE RANK

`~DeathGate~`

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
23 Ağu 2012
Mesajlar
3,549
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
`~DeathGate~`
[attachment=o2620]

yemek_tarifinin_malzemeleri.jpg

Kabaklı kat için:
  • 1 kg soyulmuş balkabağı
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı su
Etimekli Kat için:
  • 1,5 paket tuzsuz etimek
  • 1 su bardağı şekerli su (1 tatlı kaşığı şeker eritilecek) veya sulandırılmış reçel suyu (turunç reçeli suyu veya şeftali reçeli suyu)
Arasına serpmek için:
  • 1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Muhallebisi için:
  • 2 paket Dr. Oetker puding(vanilya aromalı)
  • 6 bardak süt
  • 1,5 çorba kaşığı nişasta
Süslemek için:

  • Tarçın
yemek_tarifi_hazirlanisi.png

Soyulmuş balkabağını dilimleyin, Tencerenize şeker ve su ekleyerek tam yumuşayıncaya kadar pişirin.

Etimekleri servis tabağınıza dizin, reçel suyunu sulandırdığınız 1 bardak su ile etimekleri ıslatın. Karşımın çok şekerli olmamasına dikkat edin.
Ezdiğiniz kabakları etimeklerin üzerine yayın, kaşıkla düzeltin. Çekilmiş cevizi ve tarçını serpiştirin.
Soğuk süt, nişasta ve puding tozunu bir tencerede karıştırın. Katılaşıncaya kadar pişirin. Servis tabağındaki cevizli kabağın üzerine homojen şekilde yayın.
Buzdolabında bir gece soğuttuğunuz tatlının üzerine, tarcın serpiştirerek servis yapın.
[attachment=o2621][attachment=o2622][attachment=o2623]
 
Geri
Üst