Balkabağı çorbası

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
[FONT=&quot] [/FONT]
[align=center][FONT=&quot]Balkabağı çorbası[/FONT]
[/align]
[align=center][FONT=&quot] [/FONT]
[/align]
[FONT=&quot]Diyetisyen Aysen Arıcan[/FONT]
[FONT=&quot]Diyetistanbul - 0212 3478930[/FONT]
[FONT=&quot]aysenarican@diyetistanbul.com[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Balkabağından eskiden sadece tatlı yapılırdı ya da biz öyle bilirdik. Oysa besin değeri oldukça yüksek olan bu sebzeden çorba, yemek, börek vb birçok yemek yapılabiliyor. Bugün Diyetistanbul mutfağında balkabağı çorbası denedik, hem çok hafif hem çok sağlıklı hem de çok leziz oldu. Şimdiden afiyet olsun.[/FONT]
[FONT=&quot]www.diyetistanbul.com[/FONT][FONT=&quot] da Haftanın ürünü bölümünde balkabağı ile ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.[/FONT]
[FONT=&quot]Malzemeler (4 kişilik)[/FONT]
[FONT=&quot]400 gr soyulmuş bal kabağı (iri bir dilim)[/FONT]
[FONT=&quot]1 baş soğan[/FONT]
[FONT=&quot]1 bardak süt[/FONT]
[FONT=&quot]1 yemek kaşığı un[/FONT]
[FONT=&quot]Tuz[/FONT]
[FONT=&quot]4-5 adet tane karabiber[/FONT]
[FONT=&quot]2 yemek kaşığı zeytinyağı[/FONT]
[FONT=&quot]Su[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Yapılışı[/FONT]
[FONT=&quot]Daha önceden soyulmuş balkabağını ve soğanı ince ince doğrayın. Zeytinyağı ile birlikte çorba yapacağınız tencereye kyup 2-3 dakika çevirerek pişirin. Yaklaşık 1 litre suyu da ekleyip kabakların iyice pişmesini bekleyin. Süt, un ve tuzu bir kasede karıştırıp kaynamakta olan çorbanın içine yavaş yavaş ekleyin. Tane karabiberleri de ekledikten sonra yaklaşık 10 dakika daha pişirip blender ile iyice ezin.[/FONT]
[FONT=&quot]Maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapabilirsiniz.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
 
Geri
Üst