17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
Malzemeler (4 kişilik)
· 2 dilim mezgit fileto (dondurulmuş olabilir, levrek ya da çipura da kullanılabilir)
· 100 gram light kaşar peyniri
· 2 dilim tam buğday ekmeği
· ¼ demet dereotu
· ¼ demet maydanoz
· 1 orta boy kuru soğan
· Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kekik
· 8 adet çöp şiş çubuğu
Yapılışı:
· Tüm malzemeleri rondodan geçirerek balık köftesi harcını hazırlayın. Parçalanmış balık kıyması ve harcını 2-3 dakika elinizle yoğurarak baharatların eşit dağılmasını sağlayın.
· Çöp şişe hazırladığınız balık köftesini geçirip, aynı diğer kebaplarda olduğu gibi ıslattığınız elinizle düzleştirin. Fırın teline yağlı kâğıt serip üzerine kebap şişlerini dizin. Fırının ızgara ayarında ters yüz ederek pişirin.
· 2 dilim mezgit fileto (dondurulmuş olabilir, levrek ya da çipura da kullanılabilir)
· 100 gram light kaşar peyniri
· 2 dilim tam buğday ekmeği
· ¼ demet dereotu
· ¼ demet maydanoz
· 1 orta boy kuru soğan
· Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kekik
· 8 adet çöp şiş çubuğu
Yapılışı:
· Tüm malzemeleri rondodan geçirerek balık köftesi harcını hazırlayın. Parçalanmış balık kıyması ve harcını 2-3 dakika elinizle yoğurarak baharatların eşit dağılmasını sağlayın.
· Çöp şişe hazırladığınız balık köftesini geçirip, aynı diğer kebaplarda olduğu gibi ıslattığınız elinizle düzleştirin. Fırın teline yağlı kâğıt serip üzerine kebap şişlerini dizin. Fırının ızgara ayarında ters yüz ederek pişirin.