Balık Çorbası

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
- 1 adet palamut
- 1 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 adet soğan
- 2 adet defne yaprağı
- Birkaç dal maydanoz
- 5-6 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 adet limon 1 kahve fincanı elma sirkesi
- Tuz
114.jpg

Süre:40 dk - 6 Kişilik Yapılışı Balığı temizledikten sonra bol su ile yıkayın. Havuç, patates ve soğanın kabuğunu soyun.Tencereye aktarın. Maydanoz ve defne yapraklarını ekleyin. Üzerlerini kapatacak şekilde su ekleyin. Sebzeler yarı yarıya haşlandığında balığı ekleyin. Hepsi piştikten sonra sebze ve balığı ayrı kaplara alın. Maydanoz ve defne yapraklarını çıkartın. Sebzeleri suyuyla birlikte blendırdan geçirin.

Tencerede tereyağıyla unu kavurun. Sebze suyunu ekleyin. Çorba kaynarken 1 kasede çırptığınız yumurta ve limon suyu karışımını ekleyin. Kılçıklarından ayırıp küçük parçalara böldüğünüz palamutu ve elma sirkesini ilave edip, 10 dakika kaynatın. Üzerine nane ve kırmızıbiber serperek servis yapın.
 
Geri
Üst