Bahçıvan Güveci

15
EXE RANK

-AUXERRE. `

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
15,286
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
-AUXERRE. `
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 45 dk.Kaç Kişilik 5Yöntem 2 Adet patlıcan
2 Adet domates
3 Adet çarliston biber
2 Adet kuru soğan
1 Baş sarımsak
Yarım kilo kuşbaşı koyun eti
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Tuz, karabiber, kimyon

Hazırlanışı
  • Patlıcanları alaca soyarak, boyuna dörde kesin.
  • Ardından enine ikiye kesin.
  • Tuzlu suda 30 dakika bekletin.
  • Yıkayıp, suyunu süzün.
  • Üzerine piyazlık doğranmış soğanları, kabukları soyulmuş srımsakları, iri doğranmış çarliston biberleri ve domatesleri, tuzu, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırın.
  • 10 Dakika sebzeler suyunu salana dek bekletin.
  • Güveç tenceresine eti alın.
  • Et suyunu bırakıp, çekene dek kavurun.
  • Et suyunu iyice çekince sebzeleri tencereye dizin.
  • Üzerine yarım su bardağı ayçiçek yağını gezdirin.
  • Güvecin ağız kısmını alüminyum folyo ile kapatıp, tencerenin kapağını kapatın.
  • Çok kısık ateşte pişirin.
 
Geri
Üst