19
EXE RANK
By BuRç-X #
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 22 Şub 2009
- Mesajlar
- 19,798
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 37
Açıklama
Patatesleri hafif kaynar suda 20 dakika diri kalacak şekilde haşlayın; süzüp soğumaya bırakın. Fasulyeyi kaynar suda 2 dakika ya da hafif yumuşayıncaya kadar bekletin; süzüp bir kenara bırakın.
Malzemeler
500 gr patates, ikiye kesilmiş
250 gr taze fasulye, kılçıkları temizlenmiş ve ikiye bölünmüş
Sos
¼ su bardağı zeytinyağı
2 acı kırmızıbiber, içi temizlenmiş, dilimlenmiş
1 diş sarmısak, dövülmüş
yarım su bardağı taze kişnişotu, kıyılmış
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
yarım tatlı kaşığı kimyon tohumu
Tarifi
1. Patatesleri hafif kaynar suda 20 dakika diri kalacak şekilde haşlayın; süzüp soğumaya bırakın. Fasulyeyi kaynar suda 2 dakika ya da hafif yumuşayıncaya kadar bekletin; süzüp bir kenara bırakın.
2. Sosun hazırlanışı: Tüm malzemeyi küçük bir kapta 2 dakika ya da iyice karışıncaya kadar çırpın. Fasulye ve patatesi karıştırıp üzerine sosu dökün ve salatanın renginin bozulmaması için hemen servis yapın.
Patatesleri hafif kaynar suda 20 dakika diri kalacak şekilde haşlayın; süzüp soğumaya bırakın. Fasulyeyi kaynar suda 2 dakika ya da hafif yumuşayıncaya kadar bekletin; süzüp bir kenara bırakın.
Malzemeler
500 gr patates, ikiye kesilmiş
250 gr taze fasulye, kılçıkları temizlenmiş ve ikiye bölünmüş
Sos
¼ su bardağı zeytinyağı
2 acı kırmızıbiber, içi temizlenmiş, dilimlenmiş
1 diş sarmısak, dövülmüş
yarım su bardağı taze kişnişotu, kıyılmış
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
yarım tatlı kaşığı kimyon tohumu
Tarifi
1. Patatesleri hafif kaynar suda 20 dakika diri kalacak şekilde haşlayın; süzüp soğumaya bırakın. Fasulyeyi kaynar suda 2 dakika ya da hafif yumuşayıncaya kadar bekletin; süzüp bir kenara bırakın.
2. Sosun hazırlanışı: Tüm malzemeyi küçük bir kapta 2 dakika ya da iyice karışıncaya kadar çırpın. Fasulye ve patatesi karıştırıp üzerine sosu dökün ve salatanın renginin bozulmaması için hemen servis yapın.