Bademlİ kayisi reÇelİ

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Z1rT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
9
EXE RANK

Z1rT

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
26 Kas 2009
Mesajlar
9,190
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Web sitesi
www.netbilgini.net
Z1rT
500 gr kuru[COLOR=#660033] kayısı[/COLOR]
1500 gr (7+1/2 su bardağı) su
1[COLOR=#660033] limon[/COLOR]un suyu
1500 gr (6+1/4 su bardağı) şeker
75 gr (1/3 su bardağı)[COLOR=#660033] badem[/COLOR] (haşlanarak kabukları soyulmuş)

Kayısıları iyice yıkayınız. Bir tencereye koyup, üstlerini tamamen örtecek kadar su doldurarak, 24 saat bir kenarda bekletiniz.
Kayısıları suyla birlikte büyük bir tencereye aktarıp, orta ateşte, tahta kaşıkla arasıra karıştırarak 30 dakika, meyveler yumuşayana kadar pişiriniz.
Limon suyu ve şekeri ekleyip, şeker eriyene kadar karıştırarak pişiriniz. Bademleri katıp 15 dakika hızlı hızlı kaynatınız. (Reçelin kıvamına bakmak için tencereyi ateşten alıp reçelden bir kaşık alarak soğutunuz. Reçel, üstünde bir tabaka oluşup parmakla dokunulduğunda buruşursa, kıv***** bulmuş demektir. Kıv***** henüz bulamamışsa, sık sık kontrol ederek biraz daha kaynatmak gerekir.)
Reçel kıv***** bulunca üstündeki köpükleri düz kepçeyle alınız. Tencereyi ateşten alıp reçeli kepçeyle temiz ve ısıtılmış kavanozlara, her kavanozun üstünde 1,5 cm boşluk bırakarak doldurunuz. Kavanozların dışını ve ağzını nemli bir bezle siliniz. Kavanozların üstlerini alüminyum kağıtla (yada mumlu kağıtla) örtüp kapaklarını kapatarak kaldırınız.

Not: Bademli[COLOR=#660033] kayısı[/COLOR] reçelini, kuru[COLOR=#660033] kayısı[/COLOR] kullanıldığından yılın her mevsiminde yapabilirsiniz.
 
Geri
Üst