17
EXE RANK
Almeria
Fexe Kullanıcısı
Malzemeler
- 1 adet Kemer patlıcan
- 1/4 su bardağı çırpılmış yogurt
- 2 Çorba kaşığı Tahin
- 1 Çorba kaşığı Limon suyu
- 2 diş Sarmısak
- 2 Çorba Kaşığı Sızma Zeytinyağı
- Süsleme için ince kıyılmış maydanoz
- Kırmızı pul biber ve Tuz
Süre:15 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
Patlıcanı çatalla muhtelif yerlerinden deldikten sonra kabukları simsiyah yanana kadar közleyiniz. Közlemeden sonra ılımaya bırakınız. Ilımış patlıcanları sapından tutarak aşağıya doğru bir bıçak yardımı ile yanmış kabuklarını soyunuz.
Patlıcanı küçük parçalara ayırarak mutfak robotuna koyunuz. Üzerine macun haline gelene kadar dövülmüş sarmısağı, tahini, çırpılmış yoğurdu ve tuzu ilave ettikten sonra çekiniz. Limonuda ilave ederek karıştırınız.
Servis tabağına aldıktan sonra üzerine sızma zeytinyağını gezdiriniz, kırmızı pul biber ve maydanozla da süsledikten sonra servise hazırdır.
- 1 adet Kemer patlıcan
- 1/4 su bardağı çırpılmış yogurt
- 2 Çorba kaşığı Tahin
- 1 Çorba kaşığı Limon suyu
- 2 diş Sarmısak
- 2 Çorba Kaşığı Sızma Zeytinyağı
- Süsleme için ince kıyılmış maydanoz
- Kırmızı pul biber ve Tuz
Süre:15 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
Patlıcanı çatalla muhtelif yerlerinden deldikten sonra kabukları simsiyah yanana kadar közleyiniz. Közlemeden sonra ılımaya bırakınız. Ilımış patlıcanları sapından tutarak aşağıya doğru bir bıçak yardımı ile yanmış kabuklarını soyunuz.
Patlıcanı küçük parçalara ayırarak mutfak robotuna koyunuz. Üzerine macun haline gelene kadar dövülmüş sarmısağı, tahini, çırpılmış yoğurdu ve tuzu ilave ettikten sonra çekiniz. Limonuda ilave ederek karıştırınız.
Servis tabağına aldıktan sonra üzerine sızma zeytinyağını gezdiriniz, kırmızı pul biber ve maydanozla da süsledikten sonra servise hazırdır.