1
EXE RANK
xcmeco14
Fexe Kullanıcısı

Mosturoğlu Pişmanlık Yasası’ndan faydalanmak istiyor
Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı ile Ali Kıratlı ve Bülent İşçen’in de yasadan yararlanmak istediklerini savcıya söylediği öğrenildi.
FENERBAHÇE Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu’nun savcılıktaki ifadelerinin bir bölümü medyaya yansımıştı. Mosturoğlu, Eskişehirspor-Trabzon-spor maçı ile ilgili ilginç bir bilgi vermişti savcılığa;
- O maça teşvik primi gönderildiğini duydum. 1.5 gibi bir rakam. Ama dolar mı, TL’mi bilmiyorum.
Bu ifadeler gazete sayfalarına yansıyınca, Aziz Yıldırım’ın Şekip Mosturoğlu’na kızdığı hatta aynı koğuşta kalmak istemediği konuşulmuştu. Şimdi Şekip Mosturoğlu ve birkaç isim için başka bir iddia söz konusu.
- Şekip Mosturoğlu, Etkin Pişmanlık Yasası’ndan faydalanmak istediğini kabul etti. Bunu savcıya da net bir şekilde bildirdi.
Mosturoğlu’nun bu yasadan faydalanmak istemesi çok anlamlı aslında. Çünkü, “Etkin Pişmanlık Yasası’ndan faydalanmak istiyorum” demek, “Ben bildiğim herşeyi anlatacağım. (Eğer varsa) Örgüt yapılanmasını çökertmenize yardım edeceğim” anlamına geliyor.
Bu arada bu yasadan Aziz Yıldırım’a yakınlıklarıyla bilinen Ali Kıratlı ve Bülent İşçen’in de bu yasadan faydalanmak istedikleri iddialar arasında.
Artık tutuklama yok ‘ifadeye davet’ olabilir
ŞİKEDE 3. dalga söz konusu mu? Bu operasyonların arkası gelir mi?
Bu soruya verilen manidar:
- Bundan böyle tutuklamalar olacağı kanaatinde değiliz. Ancak, ifade vermeye davet edilenler olabilir.
F.Bahçe; Bursa ve Trabzon rakiplerini teşvik etmiş
BİRAZ da soruşturmadan sızan bilgilere göz atalım... Hangi maçta neler olmuş, neler yaşanmış, kim kiminle konuşmuş ve ne konuşmuş? Bunların hepsi günlerce gazete sayfalarında yer aldı. Ama az sonra yazacağımız iddiaya biz pek rastlamadık. İşte o iddia:
- F.Bahçe önce Bursaspor’un rakiplerini “teşvik etmiş.”
- Bursa yarıştan düşünce bu kez Trabzon’un rakiplerini.
- Bu arada “Sivasspor düşmesin” diye, onunla birlikte düşmeme mücadelesi veren takımların rakiplerine...
Bunun gerekçesi de açık. Çünkü şampiyonluk son maça kalırsa, Sivasspor küme düşme hattında olmasın. Ve Fener’i zorlamasın.
İbrahim Akın herkesi yakmış
İBRAHİM Akın ve İskender Alın isimleri şike operasyonu için büyük önem arzediyor.
Hatırlarsanız, 3 Temmuz tarihinde, operasyon düğmesine ilk basıldığında Hürriyet’in manşetini İbrahim Akın ismi de süslüyordu. Serdal Adalı, kupa finali öncesi Akın’la konuşuyordu:
- Bu maçta iyi oynama seni Beşiktaş’a alacağım.
Beşiktaş tarafı böyle bir konuşma olmadığını ileri sürüyor. İddialara göre ise, İbrahim Akın ve İskender Alın’ın her şeyi itiraf etti.
İstanbul BŞB’li futbolcu İbrahim Akın sadece Beşiktaş’ı değil, Fenerbahçe’yi de itiraflarıyla yakmış.
Ve yine iddialara göre Yusuf Turanlı da itirafçıların arasındaymış.