Ayvalı Kuzu Taş Kebabı

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
- 1 kg. kuzu kuşbaşı
- 2 baş soğan
- 100 gr. Margarin
- 3 adet sivri biber
- 2 adet havuç
- 1 çay bardağı un
- 1 bağ maydanoz kökü
- 1 çay bardağı domates salçası
- 4 adet taze domates
- Tuz
- 5 su bardağı su
- 1 adet kereviz
- 4 diş sarımsak
- 2 adet ayva

Süre:45 dk - 6 Kişilik
Yapılışı
Tencerenin içine margarin ve soğanı koyup, kuvvetli ateşte kızdırın. Eti içine atıp karıştırın. Etler suyunu çekince önce unu ve domates salçasını, birkaç karışım sonra da domatesleri ilave edip, iyice karıştırın.

Üzerini kapatacak kadar su koyup kaynamaya bırakın. Üstünde oluşan köpüğü alın. Diğer malzemeyi de koyup, kısık ateşte ½ saat pişirin. Kevgirle etleri çıkarıp, başka bir kaba ayırın.

Ayvaları soyup ayıkladıktan sonra parmak gibi doğrayın. Az yağ konulmuş tavanın içinde, ayvaları karıştırarak sote edin. Hazırladığınız etin içine koyup karıştırın. Geride kalan sosu üzerine süzdürün. Lezzetini kontrol edip, servis yapın.
 
Geri
Üst