Ayva rendesİ reÇelİ

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Z1rT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
9
EXE RANK

Z1rT

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
26 Kas 2009
Mesajlar
9,190
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Web sitesi
www.netbilgini.net
Z1rT
Üç kilo[COLOR=#660033] ayva[/COLOR]nın kabuklarını soyup çekirdek yataklarını çıkarınız. Rendeleyip 1 gün bırakınız. Ertesi gün sıkarak suyunu bir kaba koyup 3 kilo şeker kestiriniz. Kaynarken yarım[COLOR=#660033] limon[/COLOR] sıkarak çıkardığınız[COLOR=#660033] ayva[/COLOR] çekirdeklerini bir çıkın yapıp içine atınız. Sonra[COLOR=#660033] ayva[/COLOR]nın sıkılan suyunu ilâve ediniz. 15 dakika geçince rendelenmiş[COLOR=#660033] ayva[/COLOR]ları içine atıp 5-10 dakika sonra tencereyi orta ateşe çekip 1 saate dek yavaş yavaş kaynamaya bırakınız. Tekrar kuvvetli ateşte biraz kaynatarak az miktar da kırmız ilâve ediniz. Gereğince pişince, indirip soğumaya bırakınız.
 
Geri
Üst