9
EXE RANK
Z1rT
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 26 Kas 2009
- Mesajlar
- 9,190
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
- Web sitesi
- www.netbilgini.net
Üç kilo[COLOR=#660033] ayva[/COLOR]nın kabuklarını soyup çekirdek yataklarını çıkarınız. Rendeleyip 1 gün bırakınız. Ertesi gün sıkarak suyunu bir kaba koyup 3 kilo şeker kestiriniz. Kaynarken yarım[COLOR=#660033] limon[/COLOR] sıkarak çıkardığınız[COLOR=#660033] ayva[/COLOR] çekirdeklerini bir çıkın yapıp içine atınız. Sonra[COLOR=#660033] ayva[/COLOR]nın sıkılan suyunu ilâve ediniz. 15 dakika geçince rendelenmiş[COLOR=#660033] ayva[/COLOR]ları içine atıp 5-10 dakika sonra tencereyi orta ateşe çekip 1 saate dek yavaş yavaş kaynamaya bırakınız. Tekrar kuvvetli ateşte biraz kaynatarak az miktar da kırmız ilâve ediniz. Gereğince pişince, indirip soğumaya bırakınız.