Aydınlar depremi

4
EXE RANK

Faik Küçükali

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Faik Küçükali
"Aziz Yıldırım dışarıda olsaydı, süreç böyle işlemezdi. O zeki bir insan. Fenerbahçe bizi doğru bilgilendirmedi. CAS, Fenerbahçe'yi haklı bulursatazminatı cebimden öderim. Ama haksızlarsa yönetimden isteğim var! Bu gidiş Fenerbahçe'yi çok daha kötü bir duruma ***ürüyor. Kulübü süratle uçuruma ***ürüyorlar!"

Futbol Federasyonu eski başkanı Mehmet Ali Aydınlar, istifası sonrası ilk kez konuşurken, Fenerbahçe Yönetimi’ne çok ciddi suçlamalarda bulundu. Mehmet Ali Birand’ın Kanal D’deki 32. Gün programına katılan Aydınlar’ın çarpıcı açıklamalarının önemli bölümleri şöyle;

Rıdvan benden özür diledi’

Temmuz’da herkes şaşkındı. Kulüplerin, Avrupa kupalarına gidip gitmeyecekleri belli değildi. UEFA, “Bizdeki listede kim varsa, o takımları Avrupa’ya alacağız” dedi. Şu an UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden 2 takımımız büyük risk taşıyor. Suçlu oldukları ortaya çıkarsa, Trabzonspor ve Beşiktaş Avrupa kupalarından 8 yıl boyunca men edilecekler. UEFA’dan gelen yazının Türkçesini Nihat Özdemir’e, İngilizcesini Ali Koç’a verdim. Özdemir, yazıyı okuyunca kalktı ayağa, “Tamam başkan, biz şimdi yönetim kurulunu topluyoruz ve Şampiyonlar Ligi’ne katılmama kararını alıyoruz” dedi. O dönem “TFF, Fenerbahçe’yi göndermedi” diye eleştirildik. Bu beni yaraladı. Aykut Kocaman ve Rıdvan Dilmen ile görüştüm. Dilmen, “Başkanım Fenerbahçe’yi göndermediğinizde ben sizi çok eleştirmiştim. Haklıymışsınız. Sizden özür dilerim” dedi. Ben de ona, “Benden daha çok özür dilersin” dedim.

‘UEFA ile anlaşmaya varmıştık’

Bunu ilk kez açıklıyorum: UEFA’ya “Biz kulüpleri küme düşürmek istemiyoruz. Ne yapacağız?” dedim. Infantino ile toplandık ve şöyle mutabık kaldık;

1- Suçlu çıkanlar için ceza verilecek.
2- Bu fiili işleyenler, bir defalığına düşürülmeyecek.
3- Cezalar 12 puandan az ceza olmayacak.
4- Cezalar, bu sene uygulanacak.
5- Bu fiil döneminde bir kupa varsa, geri alınacak.
6- Yayıncı kuruluşun verdiği paralar geri alınacak.
Bu para, mağdur takıma verilecek.
7- 2 ile 10 milyon lira arasında ceza verilecek. UEFA, bunu yazıyla da bildirdi. Küme düşmekten iyi.

‘Özdemir ve Koç’un karar yetkisi yok’

Fenerbahçe’nin 4 konuşmacısı var. Hepsinin hedefi benim. Ali Koç ve Nihat Özdemir’in yerinde olsam dürüst davranırdım. Taraftara şirin görünelim diye tüm sektör ateşe atılmaz. Bu arkadaşların karar verme yetkileri bile yok. Ben bir şey soruyorum, belli bir zaman geçtikten sonra ‘evet’ ya da ‘hayır’ diyebiliyorlar. Bu gidiş Fenerbahçe’yi çok daha kötü duruma ***ürüyor. Kulübü süratle uçuruma ***ürüyorlar. Cihan Kamer, “Cehennemin yolları iyi niyet taşları ile örtülü” diyor. Ancak hızla cehennem yolunda ilerliyorlar. Aziz Yıldırım’la gözaltındayken hastanede yarım saat görüştük. Eğer dışarıda olsaydı süreç böyle gelişmezdi. Çok zeki bir insan. Oturup konuşabilirsiniz. Doğru bilgilendirirseniz doğru yanıt alırsınız. Fenerbahçe bizi doğru bilgilendirmedi.

'Galatasaray yanlış yapıyor’

CAS’ta davayı kaybederse, Fenerbahçe’yi Disiplin Kurulu’na verecekler. Fenerbahçe 1 sene ile kurtulacakken, 3-5 sene ceza alacak. Fenerbahçe’ye zarar verdiysem tazmine hazırım. Ama Fenerbahçe yöneticilerine şunu söylüyorum; Bu davranışlarından dolayı Fenerbahçe zarar görürse, bir Fenerbahçe kongre üyesi olarak maddi ve manevi olarak bunu karşılamalarını isteyeceğim. Galatasaray yanlış yapıyor. Söylemleri hep medya üzerinden. Benimle konuşmak yerine web sitelerini kullandılar. Sürece zarar verdiler. “Ateş üfleyerek sönmez” dediler. İlhan Helvacı ise çok düzgün bir hukuk adamı. TFF içinde çok faydalı biri. Yanlış anlamalarımdan dolayı İlhan Helvacı’dan da özür diliyorum.

2 VİDEO İÇİN LİNK : http://www.fanatik.com.tr/Aydinlar-depremi_3_Detail_35_252634.htm

Geri