Ay Çöreği

15
EXE RANK

-AUXERRE. `

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
15,286
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
-AUXERRE. `
MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 40 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem 3 Su bardağı un
100 gr margarin
1 Kahve fincanı süt
1 Adet yumurta akı
Bir miktar yaşmaya
1 Su bardağı dövülmüş fındık
Yarım su bardağı tozşeker
1 Dilim bayat ekmek içi
1 Çorba kaşığı tarçın
1 Çay kaşığı yenibahar
Hazırlanışı
  • 3 Su bardağı un, 100 gr margarin, 1 kahve fincanı süt ve bir adet yumurta akını derin bir kaba alın.
  • Bir tutam yaşmayayı ılık suda eritip, diğer malzemelerin içine ekleyin.
  • Yoğurarak hamur yapın.
  • Üzerini nemli bir bezle örtün.
  • 1 saat dinlendirin.
  • ayrı bir yerde 1 Su bardağı dövülmüş fındık, yarım su bardağı tozşeker, 1 dilim bayat ekmek içi, 1 çorba kaşığı kuruüzüm, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı yenibaharı karıştırın.
  • Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Merdane ile açın.
  • Ortasına hazırladığınız içten koyun.
  • rulo biçiminde sarıp, yarım ay şeklinde bükün.
  • Üzerine kıyılmış fındık serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirip, servis yapın.
 
Geri
Üst