15
EXE RANK
-AUXERRE. `
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 1 Ara 2009
- Mesajlar
- 15,286
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 40 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem 3 Su bardağı un
100 gr margarin
1 Kahve fincanı süt
1 Adet yumurta akı
Bir miktar yaşmaya
1 Su bardağı dövülmüş fındık
Yarım su bardağı tozşeker
1 Dilim bayat ekmek içi
1 Çorba kaşığı tarçın
1 Çay kaşığı yenibahar
Hazırlanışı
100 gr margarin
1 Kahve fincanı süt
1 Adet yumurta akı
Bir miktar yaşmaya
1 Su bardağı dövülmüş fındık
Yarım su bardağı tozşeker
1 Dilim bayat ekmek içi
1 Çorba kaşığı tarçın
1 Çay kaşığı yenibahar
Hazırlanışı
- 3 Su bardağı un, 100 gr margarin, 1 kahve fincanı süt ve bir adet yumurta akını derin bir kaba alın.
- Bir tutam yaşmayayı ılık suda eritip, diğer malzemelerin içine ekleyin.
- Yoğurarak hamur yapın.
- Üzerini nemli bir bezle örtün.
- 1 saat dinlendirin.
- ayrı bir yerde 1 Su bardağı dövülmüş fındık, yarım su bardağı tozşeker, 1 dilim bayat ekmek içi, 1 çorba kaşığı kuruüzüm, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı yenibaharı karıştırın.
- Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın.
- Merdane ile açın.
- Ortasına hazırladığınız içten koyun.
- rulo biçiminde sarıp, yarım ay şeklinde bükün.
- Üzerine kıyılmış fındık serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirip, servis yapın.