1
EXE RANK
Musterbild
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 22 Haz 2010
- Mesajlar
- 1,545
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 39
500 gr. Yeşil Mercimek
500 gr. Kırmızı Mercimek
500 gr. Kuru Fasulye
500 gr. Nohut
500 gr. Buğday500 gr. Mısır
2 orta boy Patates
1 çay bardağı çiğ Krema
Tereyağ
Kuru Nane
Küçük kepekli ( ya da taş fırında pişmiş kalın kabuklu tam buğday) top ekmek
Mercimekler, Nohut, Kuru Fasulye ve Buğday bir gün önceden ayrı ayrı ıslatılır.
Malzemeler bir tencereye (patates ve Mısır hariç) konulup üzerine kadar su konulup pişmeye bırakılır. Malzemeler yumuşayınca patatesler de ilave edilir ve tümü iyice yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edilir.
Bütün malzemeler iyice yumuşayınca tencereden alınıp kevgirden geçirilerek püre elde edilir.
Daha sonra püreye çiğ krema, tuz ve karabiber katılıp iyice karıştırılır ve ateşten alınır.
Bir kuşanede tereyağı eritilip içine bolca kuru nane katılır ve hafifçe yakılır.
Afiyet olsun.
500 gr. Kırmızı Mercimek
500 gr. Kuru Fasulye
500 gr. Nohut
500 gr. Buğday500 gr. Mısır
2 orta boy Patates
1 çay bardağı çiğ Krema
Tereyağ
Kuru Nane
Küçük kepekli ( ya da taş fırında pişmiş kalın kabuklu tam buğday) top ekmek
Mercimekler, Nohut, Kuru Fasulye ve Buğday bir gün önceden ayrı ayrı ıslatılır.
Malzemeler bir tencereye (patates ve Mısır hariç) konulup üzerine kadar su konulup pişmeye bırakılır. Malzemeler yumuşayınca patatesler de ilave edilir ve tümü iyice yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edilir.
Bütün malzemeler iyice yumuşayınca tencereden alınıp kevgirden geçirilerek püre elde edilir.
Daha sonra püreye çiğ krema, tuz ve karabiber katılıp iyice karıştırılır ve ateşten alınır.
Bir kuşanede tereyağı eritilip içine bolca kuru nane katılır ve hafifçe yakılır.
Afiyet olsun.