11
EXE RANK
~TiM[e]-oVeR~
Fexe Kullanıcısı
- Web sitesi
- www.google.com
Atatürkün kadınlara söylediği özlü sözler
Atatürkün kadınlar hakkındaki sözleri
Atatürkün kadınlara söylediği sözler kısa
Atatürkün kadınlara söylediği özldeyişler
[Misafirler Kayıt Olmadan Linkleri GöremezKayıt Olmak için Tıklayın]
Atatürk’ün Kadınlar İle İlgili Sözleri
Ey kahraman Türk kadını
sen yerde sürüklenmeye değil
omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.
Kadının en büyük vazifesi analıktır! İlk terbiye verilen yerin ana kucağı olduğu düşünülürse
bu vazifenin ehemmiyeti layıkiyle anlaşılır.
Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamaktır. Bundan dolayı kadınlarımız ilim ve fen sahibi olacaklar ve erkeklerin geçtikleri bütün öğretim basamaklarından geçeceklerdir.
Dünyada her şey kadının eseridir.
Bizim dinimiz hiç bir vakit kadınların erkeklerden geri kalmasını talep etmemiştir! Allah’ın emrettiği şey erkek ve kadın müslümanların ilim ve irfan edinmeleridir. Kadın ve erkek bu ilim ve irfanı aramak ve nerede bulursa oraya gitmek ve onunla mücehhez olmak mecburiyet’indedir.
Kadınlarımız eğer milletin gerçek anası olmak istiyorlarsa
erkeklerimizden çok daha aydın ve faziletli olmaya çalışmalıdırlar.
Kadınlar içtimai hayatta erkeklerle birlikte yürüyerek birbirinin yardımcısı ve destekçisi olacaklardır.
Tarlalarda erkeklerle birlikte çalışan
kasabalarda pazar yerine giden
yumurta ve tavuğunu satan
ondan sonra kendisine gerekenleri bizzat satın alan
çalışmalarının hepsinde kocalarına yardımcı olan kadınlar!
Ben bu kadınlar arasında kocalarından daha iyi işten anlıyanlara ve hesap yapanlara rastladım.
Din icabı olan tesettür
kadınların külfetini mucip ve adaba aykırı olmayacak basit şekilde olmalıdır. Tesettür şekli kadını hayatından
mevcudiyetinden tecrit edecek şekilde olmamalıdır!
Bir toplum
cinslerden yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse
o toplum yarı yarıya zayıflamış olur. Bizim toplumumuzun uğradığı başarısızlıkların sebebi
kadınlarımıza karşı ihmal ve kusurdur.
Milletin kaynağı
toplumsal hayatın temeli olan kadın ancak faziletli olursa görevini yerine getirebilir.
Zaman ilerledikçe
ilim geliştikçe
medeniyet dev adımlarıyla yürüdükçe; hayatın
asrın bugünkü gereklerine göre evlat yetiştirme’nin güçlüklerini biliyoruz. Anaların bugünkü evlatlarına vereceği terbiye
eski devirlerdeki gibi basit değildir. Gerekli özellikleri taşıyan evlat yetiştirmek
pek çok özelliği şahıslarında taşımalarına bağlıdır. Bu sebeple kadınlarımız
hatta erkeklerden daha çok aydın
daha çok feyizli
daha fazla bilgin olmaya mecburdurlar!
Bir toplum
bir millet erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir. Mümkün müdür ki
bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça
diğer kısmı göklere yükselebilsin!
Kadınlarımızın genel görev ve çalışmalarda paylarına düşen işlerden başka
en önemli
en hayırlı
en faziletli bir ödevleri de “iyi anne” olmalarıdır.
Kadınlarımız için asıl mücadele alanı
asıl zafer kazanılması gereken alan biçim ve kılıkta başarıdan çok; ışıkla
bilgi ve kültürle
gerçek faziletle süslenip donanmaktır! Ben muhterem hanımlarımızın Avrupa kadınlarının aşağısında kalmayacağı aksine pek çok yönden onların üstüne çıkacak ışıkla
bilgi ve kültürle donanacaklarından asla şüphe etmeyen ve buna kesinlikle emin olanlardanım.
Dünyada hiç bir milletin kadını “Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere ***ürmekte Anadolu Kadını kadar emek verdim
” diyemez!
Bizim toplumumuz için ilim ve fen lazım ise
bunları aynı derecede hem erkek hem de kadınlarımızın iktisap etmesi lazımdır.

[Misafirler Kayıt Olmadan Linkleri GöremezKayıt Olmak için Tıklayın]
Atatürk’ün Kadınlar İle İlgili Sözleri
Ey kahraman Türk kadını

Kadının en büyük vazifesi analıktır! İlk terbiye verilen yerin ana kucağı olduğu düşünülürse

Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamaktır. Bundan dolayı kadınlarımız ilim ve fen sahibi olacaklar ve erkeklerin geçtikleri bütün öğretim basamaklarından geçeceklerdir.
Dünyada her şey kadının eseridir.
Bizim dinimiz hiç bir vakit kadınların erkeklerden geri kalmasını talep etmemiştir! Allah’ın emrettiği şey erkek ve kadın müslümanların ilim ve irfan edinmeleridir. Kadın ve erkek bu ilim ve irfanı aramak ve nerede bulursa oraya gitmek ve onunla mücehhez olmak mecburiyet’indedir.
Kadınlarımız eğer milletin gerçek anası olmak istiyorlarsa

Kadınlar içtimai hayatta erkeklerle birlikte yürüyerek birbirinin yardımcısı ve destekçisi olacaklardır.
Tarlalarda erkeklerle birlikte çalışan

Din icabı olan tesettür

Bir toplum

Milletin kaynağı

Zaman ilerledikçe

Bir toplum

Kadınlarımızın genel görev ve çalışmalarda paylarına düşen işlerden başka

Kadınlarımız için asıl mücadele alanı

Dünyada hiç bir milletin kadını “Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere ***ürmekte Anadolu Kadını kadar emek verdim

Bizim toplumumuz için ilim ve fen lazım ise