2
EXE RANK
LeqaL` <3
Fexe Kullanıcısı
Aslı'nın Havuçlu Keki
[IMG]http://yemekgunlugum.blogs.com/yemek_gunlugum/images/aslhavulukek.jpg[/IMG]
Bu kek de yine gelinimiz Aslı'ya ait. Tarifi Emine beder'in . Biz gittiğimizde yapmış. Çok kek düşkünü olmayan ben bu keke bayıldım. Sanırım kremasından. Oldukça albenisi olan bir kekti. Aslı'cım ellerine sağlık. Çok güzel olmuştu.
Malzemeler:
Afiyet Olsun.
[IMG]http://yemekgunlugum.blogs.com/yemek_gunlugum/images/aslhavulukek.jpg[/IMG]
Bu kek de yine gelinimiz Aslı'ya ait. Tarifi Emine beder'in . Biz gittiğimizde yapmış. Çok kek düşkünü olmayan ben bu keke bayıldım. Sanırım kremasından. Oldukça albenisi olan bir kekti. Aslı'cım ellerine sağlık. Çok güzel olmuştu.
Malzemeler:
- <LI class=MsoNormal>4 Yumurta <LI class=MsoNormal>3 Su bardağı un <LI class=MsoNormal>2 Su bardağı tozşeker <LI class=MsoNormal>1 Su bardağı sıvı yağ <LI class=MsoNormal>1 Paket kabartma tozu <LI class=MsoNormal>2 Su bardağı havuç rendesi <LI class=MsoNormal>1 Çay kaşığı tarçın <LI class=MsoNormal>1 Su bardağı iri çekilmiş ceviz içi yada fındık
- 1 Paket vanilya
- <LI class=MsoNormal>1 yumurta <LI class=MsoNormal>50 gr. Margarin <LI class=MsoNormal>2 su bardağı süt <LI class=MsoNormal>3 çorba kaşığı un(tepeleme) <LI class=MsoNormal>½ su bardağu şeker
- 2 paket vanilya
- <LI class=MsoNormal>Çukur bir kasede yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp, köpük köpük oluncaya kadar çırpın. <LI class=MsoNormal>Sıvı yağı ekleyip yarım dakika daha çırpalım. <LI class=MsoNormal>Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını ekleyip düşük ayarla karıştırın. <LI class=MsoNormal>Havuç rendesini, iri çekilmiş cevizi ekleyip karıştıralım. <LI class=MsoNormal>Kalıbı margarinle yağlayıp kalıbın tabanına un serpelim. <LI class=MsoNormal>Hamuru kalıba boşaltıp 190 derece ısılı fırında pişirelim. <LI class=MsoNormal>Keki kalıbın içinde soğutarak çıkardıktan sonra üzerine ve yanlarına krema sürelim.
- Buzdolabında 4-5 saat bekledıikten sonra servis yapalım.
Afiyet Olsun.