Arpa Şehriyeli Et Yahnisi

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Almeria
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
17
EXE RANK

Almeria

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
7 Kas 2009
Mesajlar
17,322
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
30
Almeria
Malzemeler
- 2 çorba kaşığı margarin
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 2 çorba kaşığı kuşbaşı et
- 2 adet biber
- 10 adet arpacık soğan
- 2 adet domates
- 2 su bardağı su
- 1 adet defne yaprağı
- Kimyon,karabiber,tuz

Süre:40 dk - 4 Kişilik
Yapılışı
Margarini tencereye alıp eritin. 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun. 2 çorba kaşığı eti ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup, ince doğranmış biber ve arpacık soğanını ilave edin.

Domatesleri küp biçiminde doğrayıp, tuzla birlikte tencereye ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırıp, 2 su bardağı suyu ilave edin. Defne yaprağını da tencereye koyup, 20 dakika pişirin.

Tencereyi ateşten alıp defne yaprağını tencereden çıkarın. Kimyon ve karabiberi serpin. Sıcak servis yapın.
 
Geri
Üst