Arpa Şehriye Pilavı

3
EXE RANK

`~DeathGate~`

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
23 Ağu 2012
Mesajlar
3,549
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
`~DeathGate~`
[attachment=o1971]

yemek_tarifinin_malzemeleri.jpg

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Kaynar su + tavuk ya da et suyu
yemek_tarifi_hazirlanisi.png

Arpa şehriyelerin yarısı yağda rengi dönene kadar iyice kavrulur.
Üzerini 1 cm geceçek kadar kaynar su, tavuk suyu ve tuz eklenip kapağı kapalı olarak suyu çektirilir.
Suyunu çeken pilavın altı kapatılıp, karıştırılır.
1/2 çay bardağı kaynar su pilava katılıp kapağı kapalı şekilde 15 dakika demlendirilir.
 
Geri
Üst