2
EXE RANK
LeqaL` <3
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 12 Kas 2008
- Mesajlar
- 2,388
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
ARMUTLU KEK
[IMG]http://yemekgunlugum.blogs.com/yemek_gunlugum/images/armutlukek.jpg[/IMG]
Bu hafta armutlu tarifler açısında oldukça bereketliydi. İlk olarak geçen haftadan eve bol armut gelince bunlar ne yapılabilinir diye araştırıldı. Çeşitli hoşaf , reçel ve kek tarifleri bulundu. Ramazanda ben hoşafı severim ve tabiiki armut hoşafıda hemen yapıldı. Sonunda o kadar çok kek tarifi bulununca hangisinin yapılacağına karar verilemedi ve Emel kendisi bir tarif derledi ve ortaya bu harika kek çıktı. Ve yorumlar harika. Testerım şu anda şehir dışında olduğu için onun yorumunu almadım. Ama en yakın zamanda onada yapılacak ve fikri hemen sorulacak. Neden ben daha önce hiç armutlu kek yapmamışım ki diye düşündüm. Gerçekten güzel aromalı bir kek.
Malzemeler:
*** Keki kalıbın içinde soğutarak çıkardıktan sonra üzerine isterseniz reçel sürebilirsiniz. Bu kekinizine daha parlak ve hoş bir görünüm verir. Hemde sürdüğünüz reçelin aromasınından da kekinize
[IMG]http://yemekgunlugum.blogs.com/yemek_gunlugum/images/armutlukek.jpg[/IMG]
Bu hafta armutlu tarifler açısında oldukça bereketliydi. İlk olarak geçen haftadan eve bol armut gelince bunlar ne yapılabilinir diye araştırıldı. Çeşitli hoşaf , reçel ve kek tarifleri bulundu. Ramazanda ben hoşafı severim ve tabiiki armut hoşafıda hemen yapıldı. Sonunda o kadar çok kek tarifi bulununca hangisinin yapılacağına karar verilemedi ve Emel kendisi bir tarif derledi ve ortaya bu harika kek çıktı. Ve yorumlar harika. Testerım şu anda şehir dışında olduğu için onun yorumunu almadım. Ama en yakın zamanda onada yapılacak ve fikri hemen sorulacak. Neden ben daha önce hiç armutlu kek yapmamışım ki diye düşündüm. Gerçekten güzel aromalı bir kek.
Malzemeler:
- 2 adet armut ( mümkünse sert olanlarından)
- 3 yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- yarım su bardağı sıvı yağ
- yarım su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 Çay kaşığı tarçın
- iri çekilmiş ceviz içi yada fındık
- Çukur bir kasede yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp, köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
- Sıvı yağı ekleyip yarım dakika daha çırpalım.
- Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip düşük ayarla karıştırın.
- Kalıbı margarinle yağlayıp kalıbın tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltalım.
- Armutlarıkabuklarını soyup, ikiye bölelim. Çekirdeklerini cıkarıp, enine ince ince dilimliyelim. Dlimlerken alttan tam kesmeyelim dilimler birbirinden ayrılmasın.
- Karşılıklı gelecek şekilde armutları kek hamurunun üzerine dizelim. Üzerine hafif bastıralım.
- Üzerine tarçın, ceviz, fındık ne varsa serpelim.
- 190 derece ısılı fırında Üzeri kızarana kadar pişirelim. (yaklaşık 40-45 dk.)
*** Keki kalıbın içinde soğutarak çıkardıktan sonra üzerine isterseniz reçel sürebilirsiniz. Bu kekinizine daha parlak ve hoş bir görünüm verir. Hemde sürdüğünüz reçelin aromasınından da kekinize