Armut Tatlısı

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
İçindekiler:

Su ½ su bardağı,
Armut 6 orta boy,
Şeker ½ su bardağı,
Antep fıstığı 3 yemek kaşığı,
Tarçın 6 tatlı kaşığı

Yapılışı:


  • Armutları boyuna ikiye ayırdıktan sonra kaynayan suya ekleyin ve hafif yumuşayana dek 20 dakika pişirin sonra kevgirle çıkarın. Pişme suyuna şekeri ekleyin 2 dakika kaynatın.
  • Tekrar armutları koyun, kısık ateşte yumuşayıncaya dek pişirin.
  • Armutları servis tabağına alın.
  • Şurubu 2–3 dakika kaynatarak koyulaştırıp armutların üzerine dökün.
  • Soğutun.
  • İçlerine dövülmüş fıstığı, üzerine tarçını serpin.


Besin değeri: Enerji:100 kalori, protein 2.1 gr. CHO 31 gr., kalsiyum 29 mgr., demir 0.68 mgr , A vit 95 iü., C vit 2 mgr. Kolesterol 0.
 
Geri
Üst