Aranan kan Volkan!

4
EXE RANK

Faik Küçükali

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Faik Küçükali
Gol bölgelerinde sıkıntı yaşayan Fenerbahçe'de arayış sürerken, kaleci Volkan'ın “Aykut hocam, bir maçta beni 10-15 dakika santrfor oynatsın” demesi dikkat çekti.

Zaman zaman yaptığı hatalar yüzünden eleştirilse de, hem Fenerbahçe’nin hem milli takımın değişmez ismi olan Volkan Demirel’in ilginç hayali. Başarılı file bekçisinin en büyük isteğinin, futbol tarihine adını hem kaleci hem de golcü olarak yazdırmak olduğu iddia edildi. Volkan’ın, deplasmandaki Manisaspor maçı öncesi bir sohbet sırasında, “Aykut hocama da söyleyeceğim. Bir maçta hiç olmazsa 10-15 dakika beni santrfor oynatsın” dediği kaydedildi. Akşam Gazetesi yazarı Alaattin Metin, o maçı yorumladığı köşe yazısında, milli file bekçisinin bu isteğinin teknik direktör Aykut Kocaman’a da iletildiğini yazdı. Metin’e göre, Kocaman’ın tepkisi sadece gülümsemek oldu. Samandıra’daki birçok antrenmanda, çift kalelerde ortada görev yapan ve santrfor olarak gol arayan Volkan’ın bu hayalinin, çocukluk günlerinden kalma olduğu belirlendi. Çocukluğunda maçlarda santrfor olarak oynayan ve gol atmanın hazzını yaşayan Volkan Demirel’in, bu yüzden profesyonel futbolculuk yaşamında hep bunun özlemini duyduğu kaydedildi. Milli file bekçisi, bu isteğini gerçekleştirip, gol atmak ve Türk futbol tarihinde hem kaleci hem golcü olarak yerini almak istiyor. Volkan’ın antrenmanlardaki çift kalelerde oldukça başarılı göründüğü ve maçlarda santrfor olarak görev yapabileceği dile getiriliyor.

Hakeme söyleyip, oynayabilir

Tecrübeli oyuncunun bu isteğinin, Fenerbahçe’nin gol bölgelerinde sıkıntı yaşadığı bir dönemde dile getirilmesi, çeşitli yorumlara yol açtı. Ancak Volkan’ın, kesinlikle takımın golcülerine eleştiri gibi bir amacının bulunmadığı, sadece bir hayalini dile getirdiği belirtildi. Volkan’ın, maçlarda forvet olarak oynamasına hiçbir engel yok. Yeter ki, Aykut Kocaman görev versin. Hatta kalede başladığı bir maçın herhangi bir anında, hakeme, “Kaleye şu arkadaşım geçecek” deyip, kendisi forrvette oynamaya başlayabilir.

Mini Yorum

Sir, Barthez'i oynatmıştı

Bir dönem dünyanın en iyi kalecileri arasında gösterilen Fabian Barthez, Volkan Demirel’in yaşamak istediği forvet deneyimini kısa bir süreliğine de olsa yaşamıştı. Fransız file bekçisi, Manchester United’ın 2001 yılında Singapur Karması ile yaptığı özel karşılaşmanın son bölümlerinde hücum oyuncusu olarak görev almıştı. Teknik direktör Alex Ferguson, mücadele Kırmızı-Beyazlılar’ın 8-1’lik üstünlüğüyle devam ederken, son 10 dakikalık bölümde Barthez’e ileri uçta görev vermişti. Ancak Fransız file bekçisi gol atmayı başaramamıştı. Sir lakablı ünlü çalıştırıcı maç sonrası, “Uzun zamandır beni santrfor olarak oynamak için sıkıştırıyordu. Bu maç bir fırsat oldu. Aslında fena da değildi. Ancak yine de Premier Lig’de oynayabilecek seviyede değil. Israrı üzerine ona bu şansı verdim. İyi ki gol atmadı, yoksa sürekli forvet oynamak isterdi” diye konuşmuştu.

Geri