Antakya Kakesi

3
EXE RANK

`~DeathGate~`

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
23 Ağu 2012
Mesajlar
3,549
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
`~DeathGate~`
[attachment=o2626]

yemek_tarifinin_malzemeleri.jpg

  • 2 kilo un
  • Ceviz büyüklüğünde yaş maya
  • 1 çay bardağı ılık su (mayayı eritmek için)
  • + Alabildiği kadar su (hamuru yoğurmak için)
  • 1 çay bardağı çörek otu
  • Yarım çay bardağı beyaz susam
  • 1 çorba kaşığı kişniş
  • 1 çorba kaşığı rezene
  • 1 tutam mezdeke sakızı
  • 1 tutam baharat cevizi (cevz tıttiyb)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hamuru açmak için:
  • 1 su bardağı ay çiçek yağı
  • Yarım su bardağı tereyağı
yemek_tarifi_hazirlanisi.png

Elenen unu tepsiye dökün ve ortasını açın.
Mayayı ılık suda eritin ve tepsideki unun ortasına dökün.
Tüm baharatları da karışıma ekleyin.
Bir kaseye aldığınız suyu yavaş yavaş una katarak kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edin.
Yoğurduktan sonra yarım çay bardağı yağı hamurun üzerine dökün ve bu şekilde hamuru yarım saat dinlendirin.
Dinlendirilmiş ve mayalanmış hamuru cevizden biraz daha büyük parçalara bölün. O parçaları da 10 dakika dinlendirin.
Her bir hamur parçasını tereyağı ve ayçiçek yağı karışımıyla dikdörtgen şeklinde açın.
Açılan hamuru lastik gibi sündürerek gül böreği şeklinde sarın.
Sardığınız tüm parçaları tepsiye dizin ve 200 derecelik fırında yaklaşık 45-50 dakika (altı üstü kızarıncaya kadar) pişirin.

Çayla birlikte servis yapabilirsiniz. Fazla kakeleri buzdolabı poşetlerine yerleştirip buzluğa atabilirsiniz. Misafirleriniz geldiğinde, mikrodalgada çabucak ısınıp taptaze olan bir börek elde etmiş olacaksınız :)
Afiyet olsun.

Yöre: HATAY-Antakya
[attachment=o2627]
 
Geri
Üst