...anlamına gelmiyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Method
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
20
EXE RANK

Method

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Method
Dündü sanırım wipe out’’isimli yarışma progr*****n sunucusu tavuklarla ilgili bir oyunu tanıtırken; ne ilginç hayvanlar değil mi? Kanatları var ama uçamazlar!’’ dedi….

Aklıma takıldı …evet kanatları var vee uçamazlar…Düşündüm daha böyle ilginçlikler var mı diye…mesela kaplumbağalar…Dört bacakları var.Teoride iki bacağı olan varlıklara göre daha hızlı koşmaları gerekirken ,pratikte en yavaş hayvan sıralamasında ilk akla gelen canlılar…

Mesela;yılan…Hiç ayağı olmayan bir varlığın yürümesi hatta bu denli hızlı hareket etmesi çok zorken çıngıraklı yılan 2 m.kadar ayakları olmadığı halde yükselebilir…hızı ise şaşılacak kadardır..saatte 24 km.

Sonra…imparator penguenleri…kuş familyasına konulan bu hayvan kuşların ‘’kuş beyinli’’ damgası yemesine karşın,hiçbir profesyönel sporcunun dayanamayacağı şartlarda ,en yeni teknoloji harikası ekipmanların yardımıyla bile yaşanamayacak kutuplarda,belgesellere konu olan meşhur göçlerini sadece kürkleriyle yapabiliyorlar…kuş beyinlerine rağmen…

Karıncalar…elleri dahi olmayan bu hayvanlar o çıta bacaklarıyla kendilerinden kat kat ağır yükleri nasılda taşıyorlar…

Sonra dedim ki kendi kendime;demekki bazı şeylere sahip olman her şeyi yapabileceğin yada bazı şeylere sahip olmaman hiçbir şey yapamayacağın anlamına gelmiyor…

Gözü olduğu halde burnunun ucundaki gerçekleri görmeyen insanlar olduğu gibi;gözü görmediği halde boyutlu resim yapabilen insanlar, kulağı olduğu halde duymayı bilmeyen insanlar olduğu gibi duyamadığı halde davul orkestrası kurabilen engelli vatandaşlar,eli ayağı olmadığı halde madalya kazanan milli sporcular ,akıl_balik oldukları halde kullanamayan biçareler var..

Demek ki bir şeye sahip olmaman bir şey yapamayacağın yada bir şeye sahip olman bir şeyler yapabileceğin anlamına gelmiyor…

Özetle millet wipe outu izlerken ben ;hikmetinden sual olunmaz,ALLAH’ın her işinde bir hayır vardır,haddimiz sadece hayran kalmaktır… düşüncesiyle bu beyin fırtınasına son verdim…

Ama tavukların kanatları olduğu halde uçamamaları ne kadar ilginç değil mi?

alıntı

Geri