9
EXE RANK
Z1rT
Fexe Kullanıcısı
- Web sitesi
- www.netbilgini.net
Merhabalar, bu yazıda bazı webmaster arkadaşlarımızın başına gelen Pagerank 0″ lanması durumundan bahsedeceğim. Pagerank link satılması ve bazı şikayetler sonrası Google tarafından sıfırlanabiliyor. Tabii ki bu sitemizin hitinin kesilmesine neden olmuyor. Google sadece uyarı amaçlı bir yaptırım uygulamış oluyor. Sitenin bir de sanal prsi oluşuyor ve bu dışarıya yansıtılmıyor. İncelediğim 3 Pagerank 0″ lanmasında hit kaybı yaşanmamış ve aynı sistemle webmasterlar çalışmalarına devam ettiği için hit de artış dahi olmuştur.
Buradan varabileceğimiz nokta, Pagerank görsellikten ibaret, asıl önemli olan ise sitenin TrustRankıdır. Pagerank 6 olup 1-2 bin hiti olan Pagerank 0 olup da 40-50 bin hiti olan kişiler var çevremde, demek ki eski Pagerankın devası etkisi gitmiş ve yerine kaliteyi ön plana çıkaran Trustrank gelmiş. Benim kanaatim bu sistem daha adil ve arama sonuçlarını daha mantıklı sıralayabilmektedir.
Buradan varabileceğimiz nokta, Pagerank görsellikten ibaret, asıl önemli olan ise sitenin TrustRankıdır. Pagerank 6 olup 1-2 bin hiti olan Pagerank 0 olup da 40-50 bin hiti olan kişiler var çevremde, demek ki eski Pagerankın devası etkisi gitmiş ve yerine kaliteyi ön plana çıkaran Trustrank gelmiş. Benim kanaatim bu sistem daha adil ve arama sonuçlarını daha mantıklı sıralayabilmektedir.