LeqaL` <3
Kullanıcı










2
EXE RANK
- Katılım
- 12 Kas 2008
- Mesajlar
- 2,388
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32


Tarifi
Malzemeler
500g un
1 kase ılık su
1 paket (42g) yaş maya (yaşmaya yoksa 1 paket kuru maya)
1 kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz (ben bir tutam kullandım)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yumurta
üzerine çörek otu veya susam
Yapılışı
mayayı ve kesme şekeri ılık suda eritin
unu bir kaba alın ortasını havuz gibi açın açtığınız havuzun kenarlarına tuzu serpin
mayayı unun ortasına boşaltın bir yandan yoğururken diğer yandan yavaş yavaş zeytinyağını ve yumurtayı ekleyin
hamuru iyice yoğurup üzerine bir bez örtün ve 1 saat mayalanmaya bırakın
hamur kabarınca bir iki defa daha yoğurun hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın kopardığınız parçayı yuvarlayıp elips şekli verin ortasına baş parmağınızla bastırarak uzun bir çukur oluşturun bunu yağlı kağıt serili veya hafif yağlanmış tepsiye koyun bu arada fırını 220C'ye getirin ısınmaya başlayınca fırını kapatın kalan tüm hamurlara da aynı işlemi uygulayın
ekmeklerinizin üzerine fırça ile oda sıcaklığında su sürüp çörek otu veya susam serpin
ısıya dayanıklı bir kaseye kaynar su koyun bu kaseyi fırının en altına yerleştirin (kaynar su fırın çalışırken buhar oluşturup ekmeklerinizin içinin yumuşak olmasını sağlayacaktır)
tepsiyi fırına koyun 5 dakika sonra tepsi hala içinde iken fırını çalıştırın (tekrar 220C'de) üzerleri
Malzemeler
500g un
1 kase ılık su
1 paket (42g) yaş maya (yaşmaya yoksa 1 paket kuru maya)
1 kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz (ben bir tutam kullandım)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yumurta
üzerine çörek otu veya susam
Yapılışı
mayayı ve kesme şekeri ılık suda eritin
unu bir kaba alın ortasını havuz gibi açın açtığınız havuzun kenarlarına tuzu serpin
mayayı unun ortasına boşaltın bir yandan yoğururken diğer yandan yavaş yavaş zeytinyağını ve yumurtayı ekleyin
hamuru iyice yoğurup üzerine bir bez örtün ve 1 saat mayalanmaya bırakın
hamur kabarınca bir iki defa daha yoğurun hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın kopardığınız parçayı yuvarlayıp elips şekli verin ortasına baş parmağınızla bastırarak uzun bir çukur oluşturun bunu yağlı kağıt serili veya hafif yağlanmış tepsiye koyun bu arada fırını 220C'ye getirin ısınmaya başlayınca fırını kapatın kalan tüm hamurlara da aynı işlemi uygulayın
ekmeklerinizin üzerine fırça ile oda sıcaklığında su sürüp çörek otu veya susam serpin
ısıya dayanıklı bir kaseye kaynar su koyun bu kaseyi fırının en altına yerleştirin (kaynar su fırın çalışırken buhar oluşturup ekmeklerinizin içinin yumuşak olmasını sağlayacaktır)
tepsiyi fırına koyun 5 dakika sonra tepsi hala içinde iken fırını çalıştırın (tekrar 220C'de) üzerleri
