Kullanıcı










- Katılım
- 27 May 2010
- Mesajlar
- 29,079
- Beğeniler
- 0
- Favori Oyun
- Meslek
- Discord
- İsim


Malzemeler:
Yapılışı:
-malzemelerimizi blender yardımı ile bol buzla kariştırıp çilek ve buzların iyice parçalanmasını sağladıktan sonra servis edebilirsiniz.garni olarak çileğin birini yaprağı ile berabar bardağın ağzında duracak şekilde garni olarak kullanabilirsiniz.
***
Cin Sling (Gin Sling) Tarifi
Malzemeler:
Yapılışı:
-Shakerı yarısına kadar buz ile doldurun. Cin, şeker şurubu, limon suyu ve soğuk suyu ekleyip çalkalayın. martini bardağına buzları ile birlikte boşaltın. Limon twisti ile süsleyerek servis ediniz.
***
Malzemeler:
Yapılışı:
-malzemelerimizi shake edip servis ediniz garni olarak ta portakal dilimi kullanınız.
***
Malzemeler:
Yapılışı:
-Bütün malzemeleri shaker ile karıştırın. İyice çalkaladıktan sonra kırılmış buz dolu geniş bir kadehe aktarın. tercihinize göre de gani olarak limon dilimi kullanabilirsiniz.
- 1 bk toz şeker
- 7-8 adt. çilek
- 4 cl rum

Yapılışı:
-malzemelerimizi blender yardımı ile bol buzla kariştırıp çilek ve buzların iyice parçalanmasını sağladıktan sonra servis edebilirsiniz.garni olarak çileğin birini yaprağı ile berabar bardağın ağzında duracak şekilde garni olarak kullanabilirsiniz.
***
Cin Sling (Gin Sling) Tarifi
Malzemeler:
- 1-2 damla granadin
- hindistan cevizi
- soğuk su
- 1 cl şeker şurubu
- 1 cl lmon suyu
- 2 cl cin

Yapılışı:
-Shakerı yarısına kadar buz ile doldurun. Cin, şeker şurubu, limon suyu ve soğuk suyu ekleyip çalkalayın. martini bardağına buzları ile birlikte boşaltın. Limon twisti ile süsleyerek servis ediniz.
***
Malzemeler:
- 6 cl portakal suyu
- 2 cl cin (şeftali aromalı cin)
- 2 cl bardağı votka

Yapılışı:
-malzemelerimizi shake edip servis ediniz garni olarak ta portakal dilimi kullanınız.
***
Malzemeler:
- 5 cl mango suyu
- 1 cl portakal likörü
- 3 cl black rum
- 2 cl rum

Yapılışı:
-Bütün malzemeleri shaker ile karıştırın. İyice çalkaladıktan sonra kırılmış buz dolu geniş bir kadehe aktarın. tercihinize göre de gani olarak limon dilimi kullanabilirsiniz.

Kullanıcı










- Katılım
- 27 May 2010
- Mesajlar
- 29,079
- Beğeniler
- 0
- Favori Oyun
- Meslek
- Discord
- İsim
[IMG]http://www.genckolik.net/gkup/likr3_~1.png[/IMG]
Vişne Likörü
Malzemeler
1 kg vişne 1 kg toz şeker 1 şişe saf alkol 3 tane hindistan cevizi 50 gr karanfil bir kaç kabuk tarçın 1 tane zencefil 2 lt su
Hazırlanış;
hinsiztan ceviz karanfil tarçın ve zencefil bir beze sarılır ve açılmaması için bağlanır. suşeker ve alkol karıştırılır. içine beze sarılı malzemeler ve vişne katılarak 2 ay bekltilir.bekleme süresi uzadıkça lükör daha da güzelleşiyor. afiyet olsun.
Vişne Likörü
Malzemeler
1 kg vişne 1 kg toz şeker 1 şişe saf alkol 3 tane hindistan cevizi 50 gr karanfil bir kaç kabuk tarçın 1 tane zencefil 2 lt su
Hazırlanış;
hinsiztan ceviz karanfil tarçın ve zencefil bir beze sarılır ve açılmaması için bağlanır. suşeker ve alkol karıştırılır. içine beze sarılı malzemeler ve vişne katılarak 2 ay bekltilir.bekleme süresi uzadıkça lükör daha da güzelleşiyor. afiyet olsun.

Kullanıcı










- Katılım
- 27 May 2010
- Mesajlar
- 29,079
- Beğeniler
- 0
- Favori Oyun
- Meslek
- Discord
- İsim
nescafe likörü
Malzemeler:
-1/2 litre su
-2 su bardağı şeker
-8 ymek kaşığı nescafe
-1 paket vanilya veya 1 tatlı kaşığı vanilya aroması
-1 şişe 35cl'lik votka
Yapılışı:
Suyun içine kahve ve şekerimizi ekleyip, karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynayınca vanilyamızı ekleyip, ılımasını bekliyoruz. Ilıyan karışıma votkayı da ekleyip soğutuyoruz. Likörü bu şekilde de içebiliriz. Ama tavsiyen en az 30 gün dinlenmesidir. Afiyet olsun...
Malzemeler:
-1/2 litre su
-2 su bardağı şeker
-8 ymek kaşığı nescafe
-1 paket vanilya veya 1 tatlı kaşığı vanilya aroması
-1 şişe 35cl'lik votka
Yapılışı:
Suyun içine kahve ve şekerimizi ekleyip, karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynayınca vanilyamızı ekleyip, ılımasını bekliyoruz. Ilıyan karışıma votkayı da ekleyip soğutuyoruz. Likörü bu şekilde de içebiliriz. Ama tavsiyen en az 30 gün dinlenmesidir. Afiyet olsun...

Kullanıcı










- Katılım
- 27 May 2010
- Mesajlar
- 29,079
- Beğeniler
- 0
- Favori Oyun
- Meslek
- Discord
- İsim
KAHVE LİKÖRÜ
MALZEMELER
Bir şise votka
250 Gr. çekilmiş kahve
HAZIRLANIŞI
Votka içine 250 gr. kahve ilave edilir ve bu karışım bir kavanoz içinde fermantasyona bırakılır. Değişik aralıklarla kahvenin aromasının votka içine geçmesi için çalkalanır. Yaklaşık 10 gün sonra karışım likör kıvamında içime hazır olur. İçilmeden önce bir süzgeç kağıdı veya evde kolayca bulunabilen tülbent yardımıyla süzüldükten sonra tüketilebilir. İçimi gayet rahat ve hoştur.
MALZEMELER
Bir şise votka
250 Gr. çekilmiş kahve
HAZIRLANIŞI
Votka içine 250 gr. kahve ilave edilir ve bu karışım bir kavanoz içinde fermantasyona bırakılır. Değişik aralıklarla kahvenin aromasının votka içine geçmesi için çalkalanır. Yaklaşık 10 gün sonra karışım likör kıvamında içime hazır olur. İçilmeden önce bir süzgeç kağıdı veya evde kolayca bulunabilen tülbent yardımıyla süzüldükten sonra tüketilebilir. İçimi gayet rahat ve hoştur.

Kullanıcı










- Katılım
- 27 May 2010
- Mesajlar
- 29,079
- Beğeniler
- 0
- Favori Oyun
- Meslek
- Discord
- İsim
KEKİK LİKÖRÜ
Malzemeler
1/3 cup limon kabuğu rendesi
3 Çorba kaşığı kekik
2 Çorba kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı küçük hindistan cevizi rendesi
1 çorba kaşığı kişniş tohumu
2 adet karanfil
1 adet vanilya (bean)
1 cup votka
7 ½ cup şeker
½ cup su
Hazırlanış
1. limon kabuğu ve baharatı alkol içinde 1 hafta marine edin.
2. şeker ve su ile bir şurup hazırlayıp alkollü karışıma ilave edin ve 1 hafta daha bekletin
3. süzün ve şişeleyin.
Malzemeler
1/3 cup limon kabuğu rendesi
3 Çorba kaşığı kekik
2 Çorba kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı küçük hindistan cevizi rendesi
1 çorba kaşığı kişniş tohumu
2 adet karanfil
1 adet vanilya (bean)
1 cup votka
7 ½ cup şeker
½ cup su
Hazırlanış
1. limon kabuğu ve baharatı alkol içinde 1 hafta marine edin.
2. şeker ve su ile bir şurup hazırlayıp alkollü karışıma ilave edin ve 1 hafta daha bekletin
3. süzün ve şişeleyin.

Kullanıcı










- Katılım
- 27 May 2010
- Mesajlar
- 29,079
- Beğeniler
- 0
- Favori Oyun
- Meslek
- Discord
- İsim
ÇİLEK LİKÖRÜ
MALZEMELER
5 su bardağı cin
1/2 kg çilek
3/4 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı hindistancevizi rendesi
HAZIRLANIŞI
Çilekleri ezip bir kaba koyun. Üzerine cini döküp, karıştırın. Şeker ve hindistancevizi rendesini ilave edip iyice karıştırmaya devam edin. Bu karışımı bir kavanoza koyup, kavanozun kapağını kapatın. Karışımı sıcak bir ortamda yaklaşık iki ay dinlendirin. Daha sonra kavanozun kapağını açtığınızda içindeki karışımı ince bir tülbet vasıtası ile süzün. Tülbetin üzerinde kalan atıp, likörü diğer bir kavanoza aktarın.
MALZEMELER
5 su bardağı cin
1/2 kg çilek
3/4 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı hindistancevizi rendesi
HAZIRLANIŞI
Çilekleri ezip bir kaba koyun. Üzerine cini döküp, karıştırın. Şeker ve hindistancevizi rendesini ilave edip iyice karıştırmaya devam edin. Bu karışımı bir kavanoza koyup, kavanozun kapağını kapatın. Karışımı sıcak bir ortamda yaklaşık iki ay dinlendirin. Daha sonra kavanozun kapağını açtığınızda içindeki karışımı ince bir tülbet vasıtası ile süzün. Tülbetin üzerinde kalan atıp, likörü diğer bir kavanoza aktarın.

Kullanıcı










- Katılım
- 27 May 2010
- Mesajlar
- 29,079
- Beğeniler
- 0
- Favori Oyun
- Meslek
- Discord
- İsim
SÜT LİKÖRÜ
Malzemesi
1 kg pastörize süt
yarım kilo toz şeker
1 adet çubuk vanilya
1 avuç rende hindistan cevizi
300 g alkol
Yapılışı
Tüm malzeme, cam bir kavanoza konur, mutfaktave oda sıcaklığında saklanır. Kavanoz, kapağı açılmadan hergün altüst edilir. 20 gün sonra likör, içilmeye hazır hale gelir.
Malzemesi
1 kg pastörize süt
yarım kilo toz şeker
1 adet çubuk vanilya
1 avuç rende hindistan cevizi
300 g alkol
Yapılışı
Tüm malzeme, cam bir kavanoza konur, mutfaktave oda sıcaklığında saklanır. Kavanoz, kapağı açılmadan hergün altüst edilir. 20 gün sonra likör, içilmeye hazır hale gelir.
