2
EXE RANK
FİREMAN ;
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 5 Ocak 2010
- Mesajlar
- 2,559
- Tepkime puanı
- 1
- Puanları
- 0
- Yaş
- 35
Alıcın Faydaları:
- Kalp Rahatsızlıkları: Alıç meyvesi marmelat yapılıp yenmeye devam edilir ya da alıç çiçeği
yaprağı
oğul otu ile beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak içilmeye devam edilir
- Sayıflama kürü: Alıç çiçekleri kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir
- Boğaz İltihabı: Alıç çiçekleri kaynatılıp gargara yapılır ve içilmeye devam edilir
- Sinileri Yatıştırıcı: Alıç çiçekleri kedi otuyla kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir
- Kabızlık Giderici: Alıç meyveleri yemek kabızlığı giderir
- Kaşıntı: Alıç yemek kaşıntıları giderir
- Damar Tıkanıklığı: Alıç meyveleri yemek damarları genişletir
- Böbrek Kumları: Alıç meyveleri yemek böbrek kumlarını döker
- Uykusuzluk: Alıç meyvelerini yatmadan bir saat önce yemek uyku getirir
- Kalp Çarpıntısı: Alıç çiçeği ve yaprağı oğul otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılıp soğuk olarak içilmeye devam edilir
– Alıç Meyvesinin fazlası karın ağrısı yapabilir
Akdiken
Ekşi Muşmula
Geviş
Yemişen olarak da bilinir
İplere dizilerek sarı sarı ağa tespihi görünümünde sokaklarda satılan kalp ilacı bir meyvedir
İçindekiler:Trimethylamin
Flavonoidler
Aminler
Terpenderpvat
Tanen
Saponin
C vitamini
Glikosid
Kalsiyum
Potasyum
Sodyum
Alıç Ağacı ve Çiçeği nasıl kullanılır?
Alıç yaprağı
çiçeği ve meyvesi kullanılır
Alıç çiçeğinden yapılan alıç çayı ile alıç meyvesi kalp krizi riskini azaltır ve kalp krizi sonrası iyileşmeyi kolaylaştırır
Lapa haline getirilip şişliklerin üzerine konursa faydası görülür
Suyu şerbet yapılıp içilirse baş ağrısını keser
Vücutta alışkanlık yapmadığı ve birikerek vücuda zararlı olabilecek maddeler içermediği için Alıç
uzun süreli olarak kullanılabilir
Zaten etkilerini göstermesi için belli bir süre kullanmak gerekmektedir
- Kalp Rahatsızlıkları: Alıç meyvesi marmelat yapılıp yenmeye devam edilir ya da alıç çiçeği



- Sayıflama kürü: Alıç çiçekleri kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir

- Boğaz İltihabı: Alıç çiçekleri kaynatılıp gargara yapılır ve içilmeye devam edilir

- Sinileri Yatıştırıcı: Alıç çiçekleri kedi otuyla kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir

- Kabızlık Giderici: Alıç meyveleri yemek kabızlığı giderir

- Kaşıntı: Alıç yemek kaşıntıları giderir

- Damar Tıkanıklığı: Alıç meyveleri yemek damarları genişletir

- Böbrek Kumları: Alıç meyveleri yemek böbrek kumlarını döker

- Uykusuzluk: Alıç meyvelerini yatmadan bir saat önce yemek uyku getirir

- Kalp Çarpıntısı: Alıç çiçeği ve yaprağı oğul otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılıp soğuk olarak içilmeye devam edilir

– Alıç Meyvesinin fazlası karın ağrısı yapabilir
















Alıç Ağacı ve Çiçeği nasıl kullanılır?
Alıç yaprağı







