17
EXE RANK
-k1nq`LioN*
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 15 Ocak 2010
- Mesajlar
- 17,143
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 32
MALZEMELER - 6 porsiyon
1 kilo patlıcan
2 iri kırmızıbiber
500 gr yağsız kıyma
1 adet kuru soğan
3 Adet Sivri Biber
1 su bardağı maydanoz
1 kaşık karabiber
1 kaşık kekik
1 kaşık kimyon
Tuz
5 Diş Sarımsak
Yarım kilo yoğurt
3 kaşık tereyağı
2 kaşık toz kırmızıbiber
YAPILIŞI
1 kilo patlıcan
2 iri kırmızıbiber
500 gr yağsız kıyma
1 adet kuru soğan
3 Adet Sivri Biber
1 su bardağı maydanoz
1 kaşık karabiber
1 kaşık kekik
1 kaşık kimyon
Tuz
5 Diş Sarımsak
Yarım kilo yoğurt
3 kaşık tereyağı
2 kaşık toz kırmızıbiber
YAPILIŞI
- Patlıcan ve biberleri ateşte veya fırında közleyin. Sonra kabuklarını soyun ve bir çatal yardımı ile ezin.
- Kıymayı yağ eklemeden suyunu çekinceye kadar kavurduktan sonra soğanı ve biberi ekleyin, hafif pembeleşinceye dek kavurmaya devam edin. Baharatları ve maydanozu ekleyin. Ocaktan indirin.
- Sarımsakları soyup ezin. Yoğurda ekleyip karıştırın.
- Bir tavada tereyağı eritip kırmızı pul biberi ekleyin.
- Patlıcan ve biber karışımını servis tabağına yayın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Kıymayı yayarak ilave edin.
- Yağı yemeğin üstünde gezdirin.
- Maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.