Ali Nazik Tarifi

17
EXE RANK

-k1nq`LioN*

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
15 Ocak 2010
Mesajlar
17,143
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
-k1nq`LioN*
MALZEMELER - 6 porsiyon
1 kilo patlıcan
2 iri kırmızıbiber

500 gr yağsız kıyma
1 adet kuru soğan
3 Adet Sivri Biber
1 su bardağı maydanoz
1 kaşık karabiber
1 kaşık kekik
1 kaşık kimyon
Tuz
5 Diş Sarımsak
Yarım kilo yoğurt

3 kaşık tereyağı
2 kaşık toz kırmızıbiber

YAPILIŞI


  • Patlıcan ve biberleri ateşte veya fırında közleyin. Sonra kabuklarını soyun ve bir çatal yardımı ile ezin.
  • Kıymayı yağ eklemeden suyunu çekinceye kadar kavurduktan sonra soğanı ve biberi ekleyin, hafif pembeleşinceye dek kavurmaya devam edin. Baharatları ve maydanozu ekleyin. Ocaktan indirin.
  • Sarımsakları soyup ezin. Yoğurda ekleyip karıştırın.
  • Bir tavada tereyağı eritip kırmızı pul biberi ekleyin.
  • Patlıcan ve biber karışımını servis tabağına yayın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Kıymayı yayarak ilave edin.
  • Yağı yemeğin üstünde gezdirin.
  • Maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.
 
Geri
Üst