Alaattin Metin: Böyle oynarsa lig de tehlikede..

1
EXE RANK

sc]-[aßeL `

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
sc]-[aßeL `
Maçı izlerken 27 yıl öncesine gittim. Mersin’de kazanılan son kupa şampiyonluğunun yaşandığı günü hatırladım..

Maçı izlerken 27 yıl öncesine gittim. Mersin’de kazanılan son kupa şampiyonluğunun yaşandığı günü hatırladım.
O gün takım stada giderken Başkan Ali Şen, futbolculara motive olsun diye otobüste Fenerbahçe marşını çaldırmıştı.
Urfa’da ise taraftarlar takımı sloganlarla, marşlarla stada ***ürdüler.
Sahada dökülen Güiza’ya baktım... Neden Semih’in oyuna girmediğini düşündüm.
Aklıma Bursa’da oynanan kupa rövanşı geldi. Güiza, uzatmalarda attığı golle takımını finale kadar taşımıştı. Acaba dün onun hatırına mı oynamıştı?
İlk yarıda da, golü yedikten sonrada top oynayan taraf Trabzonspor’du. Fenerbahçe’yi eze eze yendiler. Bunu iki nedeni var;
1- Orta sahada Emre ve Selçuk üzerinde yapılan üçlü baskı ile kazanılan topların oyuna sokulması ve Fenerbahçe’nin orta sahasının ince ince bir taktikle oyundan düşürülmesi.
2- Özer’in, Alex’in kötü futbolları...
Özer, kanatta oynamasına rağmen devamlı içeri gelerek Alex’in rolüne soyundu. İyi güzel de ne yaptı? Ne bir kaleye şut attı, ne de arkadaşlarına doğru dürüst bir pas verdi. Topu ayağına aldı, ezdi durdu.
Vederson, sol kanatta tek başına kaldı, yardımına Bilica geldi ama bu kez Fenerbahçe’nin defans göbeğinin kurgusu bozuldu.
Fenerbahçe o kadar kötü oynadı ki, şansa bulduğu golü bile koruyamadı...
Özer’i çıkarıp, Deniz’le göbeği güçlendirmesi gereken Daum, Deivid ile maceraya girdi.
Maçtan önce Topuz’dan çok ümitliydiler. Hatta bu maçta patlama dahi yapacağı söyleniyordu. O da sahada uyur gezerdi...
Aşırı sıcak, kendine çok güvenme hatta bazı futbolcuların dediği gibi ilk yarıda güneşe karşı oynamanın verdiği sıkıntılar da mazeret olabilir. Ama gerçek olan bir şey var;
O da Trabzon’un bu özel maça Fenerbahçe’den daha iyi hazırlanması. Hem fizik hem moral hem de futbol olarak Fenerbahçe’den çok üstündüler.
Sonunda da kupayı hak eden kazandı. Fenerbahçe’nin umudu da gelecek seneye kaldı. Böyle oynarlarsa lig de tehlikeye girer.

Geri