15
EXE RANK
-AUXERRE. `
Fexe Kullanıcısı
Puanları
0
Çözümler
0
- Katılım
- 1 Ara 2009
- Mesajlar
- 15,286
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 33
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 60 dk.Kaç Kişilik 10Yöntem 1.5 Kibrit kutusu kadar yaş maya
3 Tatlı kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı ılık su
1 Adet yumurta
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı süt
100 gr margarin
Aldığı kadar un
Tuz
Üzerine serpmek için çörekotu
Hamurun dinlendirilme süresi : Yaklaşık 1-2 saat
Hazırlanışı
3 Tatlı kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı ılık su
1 Adet yumurta
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı süt
100 gr margarin
Aldığı kadar un
Tuz
Üzerine serpmek için çörekotu
Hamurun dinlendirilme süresi : Yaklaşık 1-2 saat
Hazırlanışı

- Maya, şeker ve ılık suyu küçük bir kasede karıştırın.
- Maya göz göz açıncaya kadar yaklaşık 10 dakika bekletin.
- Yumurtanın sarısını ayırıp, akını eritilmiş margarinle karıştırın.
- Sıvıyağ, yoğurt, süt ve tuz ilave edip karıştırın.
- Aldığı kadar un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin.
- Üzerine nemli bez örtüp ılık ortamda 1-2 saat kabarması için bekletin.
- Bu sürenin sonunda hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp açma şeklini verin.
- Yağlanmış fırın tepsisine dizip 15-20 dakika daha dinlendirin.
- Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.
- 180 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
- Ilık olarak servis yapın.