Açma II

15
EXE RANK

-AUXERRE. `

Fexe Kullanıcısı
Puanları 0
Çözümler 0
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
15,286
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
-AUXERRE. `
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 60 dk.Kaç Kişilik 10Yöntem 1.5 Kibrit kutusu kadar yaş maya
3 Tatlı kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı ılık su
1 Adet yumurta
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı süt
100 gr margarin
Aldığı kadar un
Tuz
Üzerine serpmek için çörekotu
Hamurun dinlendirilme süresi : Yaklaşık 1-2 saat
Hazırlanışı
309.jpg

  • Maya, şeker ve ılık suyu küçük bir kasede karıştırın.
  • Maya göz göz açıncaya kadar yaklaşık 10 dakika bekletin.
  • Yumurtanın sarısını ayırıp, akını eritilmiş margarinle karıştırın.
  • Sıvıyağ, yoğurt, süt ve tuz ilave edip karıştırın.
  • Aldığı kadar un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin.
  • Üzerine nemli bez örtüp ılık ortamda 1-2 saat kabarması için bekletin.
  • Bu sürenin sonunda hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp açma şeklini verin.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizip 15-20 dakika daha dinlendirin.
  • Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.
  • 180 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Ilık olarak servis yapın.
 
Geri
Üst