Hoş geldiniz!

ForumExe'ye kayıt olarak, topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşımda bulunabilir ve özel mesajlaşabilirsiniz.

Hemen Kaydolun!

Acılı Tayland Pilavı

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan LeqaL` <3
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 236

LeqaL` <3

Kullanıcı
Acemi üye 365-Gündür-Beraberiz! Çaylak Üye 5 Yıldır Beraberiz Bronz Üye 10 Yıldır Beraberiz Doğrulanmamış Hesap Silver Üye 15 Yıldır Beraberiz Gold Üye
2
EXE RANK
Katılım
12 Kas 2008
Mesajlar
2,388
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
Feedback: 0 / 0 / 0


MALZEMELER
250 gr uzun taneli pirinç (jasmin)
200 gryağsız dana
1 büyük soğan
1 diş sarmısak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 domates
3 adet kuru kırmızı biber
250 gr taze soğan
3 yumurta
Yarım demet maydanoz

YAPILIŞl
Jasmin pirincini bol suda tane tane pişene kadar haşlayıp, süzerek
soğumaya bırakın Dana etini kalem kalınlığında (yaklaşık 3-4 cm) soğanı
yemeklik doğrayıp, sarmısağı dövün Zeyinyağını büyükçe bir tencerede
veya wok da kızdırıp sarmısak ve soğanları yakmadan kavurarak, etleri
ilave edinEtler yumuşayana kadar kavurmaya devam ederken, daha önce
5 dakika kadar
kavurun Kabukları ve çekirdekleri alınmış domatesleri tavla zarı
iriliğinde doğrayınAcı kırmızıbiberleri sıcak suya yatırıp yumuşatın ve
çekirdeklerini çıkarıp ince halkalar halinde doğrayın
Soğumuş pirinç dahil bütün malzemeyi tencereye alıp, karıştırarak ısıtın 3
yumurtayı beyazı ile birlikte karıştırarak ayrı bir tavada omlet gibi pişirip
ve katılaşınca, küçük parçalara bölerek bunu da tencereye ilave edin
Maydanozla birlikte ince kıyılmış taze soğanı da katın Soğanları
ölmeyecek kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapınız
 


 

 
Geri
Üst