Hoş geldiniz!

ForumExe'ye kayıt olarak, topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşımda bulunabilir ve özel mesajlaşabilirsiniz.

Hemen Kaydolun!

Acılı kızartma et

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan -AUXERRE. `
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar : 0
  • Görüntüleme : 152

-AUXERRE. `

Kullanıcı
Acemi üye 365-Gündür-Beraberiz! Çaylak Üye 5 Yıldır Beraberiz Bronz Üye 10 Yıldır Beraberiz Doğrulanmamış Hesap Silver Üye 15 Yıldır Beraberiz Gold Üye Platin Üye
15
EXE RANK
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
15,286
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Feedback: 0 / 0 / 0


ACILI KIZARTMA ET (RHEINISHER)


Malzemeler:


Biftek 800 gr.

Havuç 2 adet
Kereviz 100 gr.
Maydanoz 1 demet
Soğan 2 adet
Kırmızı şarap sirkesi 1/4 lt.
Defne yaprağı 2 adet
Yeni bahar tanesi 2 adet
Yağ 2 çorba kaşığı
Kırmızı şarap 1/4 lt.
Çavdar kıtırı 100 gr.
Kuru üzüm 50 gr.
Tuz Karabiber
Şeker pekmezi 1 çay kaşığı
Ardıç tanesi 2 adet


Yapilisi:


Havuç, kereviz ve maydanozu küçük parçalar halinde doğrayın.

Soğanı soyun ve halka halka doğrayın.
Bir kapta sirke ve 1/2 lt. Suyu kaynatın.
Bunun içine sebzeleri, defne yaprağını, ardıç tanelerini ve yeni bahar tanelerini atarak 5 dakika haşlayın. Bir tarafta soğumaya bırakın.
Bifteği bir kaba koyun, soğuk sosu üzerine dökün ve üç gün buzdolabında bekletin.
Kalan havucu ve soğanı soyun ve ince ince doğrayın.
Bifteği süzgeçten geçirerek kurumasını bekleyin.
Bifteği içinde beklettiğiniz sosu daha sonra kullanılmak üzere bir tarafta saklayın.
Düdüklü tencerede yağı kızdırarak içinde havucu ve soğanı 2 dakika kavurun. 1/4 lt. Sos ve kırmızı şarabı bunun üzerine dökün ve çavdar kıtırını kırarak ekleyin.
Düdüklü tencereyi kapatın ve pişirme gösterge çubuğu II. Konuma gelene dek ısıtın. Daha sonra ateşin altını kısarak 35-40 dakika pişirin.
Tencerenin kendi kendine soğumasını bekleyin, eti çıkarın ve sıcak tutun.
Sosu süzgeçten geçirerek dökün, kuru üzümleri ekleyin ve kremamsı bir hal alana kadar pişirin. Daha sonra ete tuz, karabiber ve şeker pekmezi ekleyin.
Sicak olarak servis yapin.
 


 

 
Geri
Üst