20
EXE RANK
Method
Fexe Kullanıcısı
biber turşusu nasıl yapılır - biber turşusu tarifi - acı biber turşusu
Malzemeler:
Yarım kilo biber acı yada tatlı olabilir
2 su bardağı su
1 su bardağı sirke
1 çay bardağı sıvıyağ
1 baş sarımsak
2 çorba kaşığı turşu tuzu
1 adet domates
Hazırlanışı:
Su sirke ve tuz kaynatılır.Kaynayınca bu karışımda biberler renkleri dönene kadar kaynatılır 5 dakika kadar .Biberler azar azar bu karışında kaynatılır.Hepsi birden olmaz.
Soğumaya alınan biberler kavanoza alınır.1 domates de biberlerin kaynadığı suda doğranıp 2,3 dakika kaynatılır.Sarımsaklarda doğranır.
Yine biber sarımsak sırayla kavanoza doldurulur.sıvıyağda dökülür.Kaynatılan suda soğuyunca biberlerin üzerine dökülür.
Buzdolabında bekletilir.1 gün sonra yemeğe hazır bir turşu
alıntı
Malzemeler:
Yarım kilo biber acı yada tatlı olabilir
2 su bardağı su
1 su bardağı sirke
1 çay bardağı sıvıyağ
1 baş sarımsak
2 çorba kaşığı turşu tuzu
1 adet domates
Hazırlanışı:
Su sirke ve tuz kaynatılır.Kaynayınca bu karışımda biberler renkleri dönene kadar kaynatılır 5 dakika kadar .Biberler azar azar bu karışında kaynatılır.Hepsi birden olmaz.
Soğumaya alınan biberler kavanoza alınır.1 domates de biberlerin kaynadığı suda doğranıp 2,3 dakika kaynatılır.Sarımsaklarda doğranır.
Yine biber sarımsak sırayla kavanoza doldurulur.sıvıyağda dökülür.Kaynatılan suda soğuyunca biberlerin üzerine dökülür.
Buzdolabında bekletilir.1 gün sonra yemeğe hazır bir turşu
alıntı